Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

AL SOSTRE DEL MÓN (Cicle Dia Internacional de la Dona)

Cine

  • AL SOSTRE DEL MÓN (Cicle Dia Internacional de la Dona)

Ciudad: Sitges

Lugar: Cinema Prado de Sitges

De domingo 7 marzo 2021, 16:00 h a 17:20 h

Ver descripción del evento
Primerament el film ens situa a l’any1882 a Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada... Leer más

Primerament el film ens situa a l’any1882 a Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

Una petita joia de l’animació francesa que res ha d’envejar a les produccions nord-americanes, a més de ser una pel·lícula que bé podria ser un àlbum del còmic europeu.

També es important remarcar que el film és un exemple de cinema d’aventures clàssic, amb moments emocionants que s’alternen amb altres més sensibles. A més compta amb un personatge protagonista amb el coratge suficient per afrontar tot tipus de perills. A diferència de les pel·lícules clàssiques, però, aquí l’heroïna és una noia de casa bona, gairebé una nena, que no dubta a treballar com a grumet o en una taverna per desvetllar el misteri de la desaparició del seu avi. Amb un estil inspirat en l’animació japonesa, el francès Rémi Chayé dibuixa les aventures de Sasha amb un traç senzill i alhora poderós, un contrast entre l’aparent fragilitat de la noia i la severitat del paisatge àrtic.

Un film que també permet treballar amb els més petits, temes com les heroïnes femenines, l’estructura en el cinema d’aventures i la representació del paisatge entre d’altres.

Finalment, Al Sostre del món és un dels dos films que formen part de l’edició xics del I Cicle del Dia Internacional de la Dona organitzat per Cineclub Sitges.