Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

BERNAT PADROSA (Catalunya) Mompou, el músic poeta

Conciertos, Música

  • BERNAT PADROSA (Catalunya) Mompou, el músic poeta
Agotadas

Ciudad: Girona

Lugar: Casa de Cultura

De jueves 10 septiembre 2020, 20:00 h a 22:00 h

Ver descripción del evento
jue. 10 sept.
20:00 h
Finalizado
A propòsit del 125è aniversari del naixement de Frederic Mompou, el present recital esdevé un viatge per l'estètica d'aquest compositor universal.... Leer más

A propòsit del 125è aniversari del naixement de Frederic Mompou, el present recital esdevé un viatge per l'estètica d'aquest compositor universal. A través de transcripcions inèdites (realitzades pel mateix Bernat Padrosa), de l'obra original per a guitarra de Mompou, ens endinsarem en els tres pilars que varen marcar la seva trajectòria vital i artística: l'estil impressionista, la cançó popular catalana i una profunda espiritualitat. La música de Mompou és, en essència, la poesia d'un creador introvertit dotat d’un immens món interior.

El programa està format per la Suite Compostelana, una de les poques obres que Mompou va escriure per guitarra (1972), dedicada al guitarrista Andrés Segovia. És un conjunt de sis moviments amb la intenció d’evocar l’essència de la ciutat de Santiago de Compostela on el mestre va impartir classes magistrals durant 14 anys. Aquesta suite combina estils musicals propis de l’harmonia moderna del segle XX amb melodies d’inspiració arcaica i tradicional; Impressions íntimes, una transcripció per a guitarra de vuit peces curtes a partir d’una selecció de peces compostes per piano; Cant dels Ocells (cançó i dansa), composta l’any 1972 i dedicada a Narciso Yepes, tant la cançó com la dansa estan inspirades en la cançó popularitzada per Pau Casals; i Cançons i danses, col·lecció de 15 jocs de peces curtes escrites al llarg de 55 anys, de les quals tretze per a piano, una per a guitarra i una per a orgue. Mompou transcriu per a guitarra la número 10, i podrem escoltar dues melodies de les ‘Cantigas de Santa María’ d’Alfons X de Castella.

Bernat Padrosa es un dels exponents de les noves generacions de guitarristes de casa nostra. Ha rebut diversos premis i actua regularment per tota la geografia espanyola i europea.