Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

BURRUEZO & NUR CAMERATA, Al Andalus S. XXI Tot recordant Ziryab

Conciertos, Música

  • BURRUEZO & NUR CAMERATA, Al Andalus S. XXI Tot recordant Ziryab

Ciudad: Girona

Lugar: Casa de Cultura

Inicio: miércoles 28 julio 2021, 20:00 h

Ver descripción del evento
mié. 28 jul.
20:00 h
Finalizado
Pedro Burruezo i el seu trio ens proposen un concert en el qual recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània.... Leer más

Pedro Burruezo i el seu trio ens proposen un concert en el qual recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània. Perfums andalusins, laments sufís, “quejíos” protoflamencs, aires sefardites... Cançons com "Ibn Al Arabi", "Allahouma", "La móra d’Aragó", "Qurtuba XXI", "Nur-Llum", "Larache", “Aman Aman”, “Dicker jondo” ... en català, castellà, àrab , “ladino”... ens regalen les orelles sota una nova perspectiva que uneix el prisma contemporani i l 'arrel medieval. “Tot recordant Ziryab” és un espectacle on el mondol té un clar protagonisme. La majoria d'aquestes cançons formen part del nou disc de Burruezo, que acaba de sortir en format digital i físic: "Al Andalus S. XXI" (Satélite K). Un disc que està tenint un ressò als mitjans molt bonic. Els versos de les cançons de l’espectacle, en molts casos, procedeixen o estan dedicats a Ibn Al Arabi de Múrcia, Rabi'a A l'Adawiyya, Rumi, Ramon Llull, Santa Teresa, etc. Amb aquest espectacle, en els seus diversos formats, el grup ha recorregut tota la geografia catalana espanyola i ha actuat en països com Algèria, Turquia, Sudan, Egipte, França, Marroc ... Burruezo recorda a la seva manera al mestre àrab. Ziryab va aconseguir gran reconeixement a la cort abbàssida a Bagdad, actual Iraq, com a intèrpret i deixeble del músic i compositor persa Ishaq al-Mawsili, encara que el seu veritable revolució es va donar a Còrdova, on va introduir refinades costums orientals en la cort de l'emir Abderramán II i va establir un dels primers conservatoris de música del món. Ziryab (Abu Al-Hasan Ali ibn Nafi) va viure entre els anys 789 i 857 de la nostra era. La seva aportació al desenvolupament de la tradició musical a la Península Ibèrica va ser decisiva. Va ser precursor, en bona mida, de la guitarra espanyola i flamenca, passant a formar part del selecte grup de patriarques de la música d'Al-Andalus. Era un mestre estimat i seguit. Burruezo i els seus el recorden a la seva manera tornant a crear una atmósfera entre Orient i Occident (com a Al Andalus) però al segle XXI. Burruezo explicarà algunes anècdotes del músic.

Pedro Burruezo, veu, mondol, percussions

Robert Santamaría, kanun, santur

Berna Jones, violí

Jordi Ortega, violoncel, coros