Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Ailàs: L'expansió de l'univers trobadoresc

Conciertos, Música

Entrápolis

Ciudad: Terrassa

Lugar: Castell Cartoixa de Vallparadís

De miércoles 22 septiembre 2021, 20:30 h a 22:30 h

Ver descripción del evento
mié. 22 sept.
20:30 h
Finalizado
AILÀS: L'EXPANSIÓ DE L'UNIVERS TROBADORESCAquest concert estava previst pel dia 29 de juliol però es va haver de reprogramar. La nova... Leer más

AILÀS: L'EXPANSIÓ DE L'UNIVERS TROBADORESC

Aquest concert estava previst pel dia 29 de juliol però es va haver de reprogramar. La nova data és el 22 de setembre, a les 20:30h al Castell Cartoixa de Vallparadís.

Les entrades adquirides seran valides per la nova data.

Qui ho desitgi pot sol·licitar la devolució de l'import de l'entrada mitjançant un correu electrònic a la bústia de [email protected]

Ailàs! És un projecte de música medieval de caire trobadoresc on també hi participa el multi instrumentista Efrén López, juntament amb l'arpista i cantant Alba Asensi i la fidulista Gloria Aleza.

Aquest trio està format per músics experimentats dins el camp de la música antiga i d'arrel (Jordi Savall i Hespèrion XXI, Ross Daly, Maria del Mar Bonet, L'Ham de Foc, Ony Wytars...) que ens presenten un nou programa dedicat exclusivament al repertori medieval dels segles XIII i XIV, interpretat amb instruments histò rics i arranjat amb recursos i estètiques imaginades a partir de les de l'època.

Ens suggereixen amb aquest recull de cançons un recorregut que segueix les petjades de l'innovador moviment trobadoresc, a través de les senderes traçades pels camins de peregrinació, les rutes de les croades o les vies medievals de comerç. El concepte de fin'amor o amor cortès, originat a Occitània a mitjans del segle XII, es va escampar gradualment per bona part de l'Occident europeu.La revolució estètica i filosòfica que aquesta nova tendència suscità va influenciar fortament tant la música com el pensament, i fins i tot la pròpia concepció de l'amor, per tot arreu on va arribar. Noves onades de creació poètica i musical van començar a expandir-se, cap a l'Orient fins a Itàlia i cap a Galícia i Portugal a l'Occident, inspirant entre d'altres les cantigas de amigo. També el regne de Castella va rebre influències directes de trobadors com ara en Guiraut Riquier, qui va servir a la cort del rei Alfons X el Savi. Cap al nord, a la França septentrional trobem a finals del s.XII la versió en langue d'oil, o francès antic, del fenòmen trobadoresc amb l'aparició dels trouvéres, i poc després a terres germàniques.


  • Efrén López: llaüt medieval, guiterna, ud, arpa gòtica, bendir, viola de roda, veu
  • Alba Asensi: arpa gòtica, veu
  • Gloria Aleza: viella, nyckelarpa, fídula, veu


Per qüestions sanitàries, no es permet la venda d'entrades física. Només es podran adquirir per internet.