Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Cinema documental: "Machines" - Rahul Jain. Barrejant 2021

Cine, Culturales

  • Cinema documental: "Machines" - Rahul Jain. Barrejant 2021
  • Cinema documental: "Machines" - Rahul Jain. Barrejant 2021

Ciudad: Sant Boi de Llobregat

Lugar: Cinemes Can Castellet

De miércoles 6 octubre 2021, 20:00 h a 21:30 h

Ver descripción del evento
mié. 6 oct.
20:00 h
Finalizado
 "Machines" - Rahul JainBarrejant 2021: Cinema documentalLa història Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts,... Leer más

 "Machines" - Rahul Jain

Barrejant 2021: Cinema documental


La història

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submon invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.

Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.


El director

Rahul Jain és un director de documentals nascut a Nova Delhi, criat a l’Himàlaia i educat als Estats Units. És llicenciat en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l’Institut d’Arts de Califòrnia i té un màster d’Escriptura sobre Estètica i Política. S’interessa per la distància, l’alteritat i la quotidianitat. Machines és el seu primer llargmetratge documental.


Premis i festivals

Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona – Catalunya, 2017.

Premi especial del jurat, Sundance – Estats Units, 2017.

Selecció Oficial IDFA – Països Baixos, 2016.

Premi “Human Values” i Premi del Jurat, Thessaloniki DFF – Grècia, 2016.


Fitxa tècnica

Direcció: Rahul Jain

Producció: Rahul Jain, Iikka Verkalahti, Thanassis Karathanos

Fotografia: Rodrigo Trejo Villanueva

Edició: Rahul Jain, Yaël Bitton

So: Susmit “Bob” Nath


Material distribuït per DocsBarcelona.

Activitat gratuïta. Per assistir-hi cal inscripció prèvia per a reservar invitació. Programació presencial amb mesures de protecció contra la Covid19.