Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

El català, una llengua extraordinària

Formación

  • El català, una llengua extraordinària

Ciudad: Girona

Lugar: El Centre d'El Foment

De miércoles 19 octubre 2022, 19:00 h a miércoles 16 noviembre 2022, 20:30 h

Ver descripción del evento
mié. 19 oct.
19:00 h
Finalizado
El català és una llengua rica, viva, potent, culta i popular, amb un allau de paraules noves i frases fetes excepcional. El català... Leer más

El català és una llengua rica, viva, potent, culta i popular, amb un allau de paraules noves i frases fetes excepcional. El català és una llengua per estar-ne molt cofoi. Però no sols el català normatiu, sinó la llengua espontània de cadascú. També el català diferent de cada territori, que units enriqueixen l’estàndard normatiu. 

En aquest curs parlarem de la lectura dels diccionaris, de quins són els millors de tots els temps i de com els hem de consultar i interconnectar; parlarem de l’abús de les correccions lingüístiques extemporànies; aclarirem alguns punts sobre els riscs de les interferències del castellà; exposarem l’estat actual de la llengua; la llengua catalana està en perill? En cas afirmatiu, som a temps de revertir la situació? Quines mesures cal emprendre per assegurar-ne la seva existència en els propers cent anys? 

En cinc sessions, “El català, una llengua extraodinària” serà un passeig per la llengua catalana des del rigor lingüístic més estricte però amb tota l’amenitat possible. 


Amb Enric Gomà


Els dimecres 19 i 26 d'octubre, 2, 9 i 16 de novembre, de 7 a 2/4 de 9 del vespre.