Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

EL PROCES DE MARY DUGAN

Teatro

  • EL PROCES DE MARY DUGAN

Ciudad: Sant Pol de Mar

Lugar: Centre Cultural i d'Esbarjo Sant Pol de Mar

De sábado 16 septiembre 2023, 21:00 h a 23:15 h

Ver descripción del evento
sáb. 16 sept.
21:00 h
Finalizado
Al llarg de l’historia escènica i sobretot en el món del teatre, en el nostre poble hi hagut diversos elencs que han anat engreixant... Leer más

Al llarg de l’historia escènica i sobretot en el món del teatre, en el nostre poble hi hagut diversos elencs que han anat engreixant la història del teatre de Sant pol i sobretot d´aquest Centre Cultural.

Just a mitjans dels anys setanta del segle passat , arriba a Sant pol un home agafa la direcció de l´elenc i venia del món del teatre, de la radionovel·la i fins i tot del cinema , que ve a jubilar-se a Sant Pol. Estem parlant d´en Ferran Parés , home apassionat per la seva feina , seriós, treballador i amb caràcter.

I al darrera seu un grup de gent, amb ganes de fer i d’aprendre teatre.

Ja diuen que quan conflueixen persones amb il·lusió i esforç, neix el talent fent del teatre un moment excepcional.

El Sr. Pares  que és com el coneixíem i el tractàvem, va fer un tomb al teatre que estàvem acostumats fins aleshores, combinant obres de teatre , dramàtiques o còmiques, per tal d´oferir al públic més varietat. Va ajudar a créixer teatralment a totes les actrius i els actors que van treballar sota la seva direcció.

Algunes de les obres que va dirigir són: Maria Rosa, les Tres farses russes, Gente bien, Crim i càstig, Mascle o femella, etc.

També va crear un elenc juvenil que tant jo com altres companys i companyes de l´elenc actual vàrem tenir el goig de participar-hi. Crec sincerament que aquell elenc amb el Sr. Pares , ens va iniciar en aquesta passió pel teatre. .

Per tot això i més creiem que calia fer un xic de memòria i anar mig segle enrere per homenatjar aquell elenc i especialment al seu director, Ferran Parés.

Així doncs 47 anys després de la seva estrena, torna a l´escenari del Centre Cultural aquesta obra: el Procés de Mary Dugan.

Ferran Parés , amb aquesta obra , poc coneguda per no dir gens, va posar el seu gra de sorra al teatre modern , fent servir la platea com espai escènic.

Nosaltres en aquest cas hem mantingut el text que ell mateix va adaptar , però també hem volgut donar-li un toc més actual .

El nostre màxim agraïment a aquell elenc i al Senyor Parés , perquè és d’allà on venim i recordant-lo , intentem fer més gran el seu llegat.

Gràcies per ser-hi, tot esperant que us agradi la nostra proposta.

Josep Mestres