Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

El sol va per dins - Festival TNT

Culturales

  • El sol va per dins - Festival TNT
Agotadas

Ciudad: Terrassa

Lugar: Cinema Catalunya

De sábado 10 octubre 2020, 13:00 h a 14:00 h

Ver descripción del evento
sáb. 10 oct.
13:00 h
Finalizado
Un dels objectius de la nova direcció del TNT és obrir-se més a la ciutat de Terrassa. Implicar-la i generar alguna forma de retorn... Leer más

Un dels objectius de la nova direcció del TNT és obrir-se més a la ciutat de Terrassa. Implicar-la i generar alguna forma de retorn més enllà dels espais i públics habituals. I més enllà del centre de la ciutat, també.

Segurament, el projecte que més enllaça amb aquesta idea és la carta blanca oferta a l’Ariadna Rodríguez i a l’Iñaki Álvarez (Nyamnyam) per a la creació d’un projecte audiovisual amb les nenes i nens del casal d’estiu de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell.

L’excusa és fer una peli, i veure-la projectada a la sala gran del cinema Catalunya. Aprofitar que per sota dels deu anys tenim la capacitat d’imaginar a flor de pell i fabular, construir un relat subjectiu que s’allunyi d’una realitat que no sempre convida a la fantasia. Però atenció: sense abandonar-la. Al contrari.

Lluny de plantar les càmeres i gravar un documental sobre una realitat social complexa, els NyamNyam van començar per anar al Casal de MTSV a passar-hi uns dies del mes d’agost. Estar-s’hi i prou, assumir el context i mirar d’entendre les seves implicacions i dinàmiques. I a partir d’aquí, van proposar-ne de noves, jocs fets a mida per implicar infants i adults en la construcció d’una ficció que observés la seva realitat des d’un lloc diferent.

Pel col·lectiu nyamnyam no només el què sinó el què a través del com i a partir de l’on és important. Tal com passa a Ayer hoy mañana. Los límites del fuego,gravada en dues comunitats properes a l’oblit del barri d’Analco a Guadalajara (Mèxic), la peli de Torre-Sana deixa respirar l’aire d’un espai i un temps de convivència. Filant l’art amb la vida, Nyamnyam fa artesania del brodat entre procés, resultat i impacte, vetllant per deixar enrere un eco positiu i sostenible.

El rodatge i la seva projecció al Catalunya oferien un marc concret i important per iniciar el treball, però l’experiència de deixar sorgir la ficció del context existent – en aquest cas, el d’un barri especialment vulnerable en temps de distopia – i l’excursió per baixar juntes al centre el dia de l’estrena han de ser vistos com a part de la proposta. Part de l’art, i del que li dóna valor.

Un projecte de nyamnyam (Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez) en col·laboració amb l’Esplai Tremola (Terrassa).

Amb la participació de: Makhmoudan Faye, Modou Ba, Annibal Gomez, Saad Rigaa, Aslam Mouna, Widjan el Koudri, Faty Ba, Soda Mbaye, Minerva Ruiz, Lola Jimenez, Xavi Gomez i Sara Gallardo.

Realització i edició de vídeo: Iñaki Alvarez

Disseny sonor: Nilo Gallego

Efectes especials: Igor Socheleau - Bicoté Studio 

Un coproducció del Festival TNT i nyamnyam