Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Giselle

Cine

  • Giselle
  • Giselle

Ciudad: Sitges

Lugar: C. Francesc Gumà, 6-14. SITGES

De jueves 28 marzo 2019, 20:00 h a 22:30 h

Ver descripción del evento
Una nova i excitant versió del clàssic ballet Giselle arriba al Cinema Prado el 28 de març de la mà del coreògraf Akram Khan. Tamara... Leer más


Una nova i excitant versió del clàssic ballet Giselle arriba al Cinema Prado el 28 de març de la mà del coreògraf Akram Khan. Tamara Rojo, Directora Artística de l'English National Ballet (ENB) manté el seu compromís amb els clàssics però, és clar, confia en els creadors d'avantguarda com el coreògraf Akram Khan; fruit d'aquesta col·laboració ens ofereixen una actualíssima, alhora que arriscada, versió de l'obra d'Adolphe Adam. El repte artístic del coreògraf en acceptar el tan reverenciat ballet, segur que li va donar algun que altre maldecap. El remolí de Khan no havia vist cap versió de Giselle i aquesta, que ara ens presenta al Liverpool Empire, suposa el seu primer ballet de llarga durada, on sagaçment ha congregat a un equip creatiu impressionant. Un muntatge eclèctic que beu del llenguatge del ballet, però reinventat amb un nou equilibri rítmic i un nou lèxic del moviment, en un context on les divisions són ressons de l'abús de poder, l'abisme dels diners i els interessos d'uns pocs. La senzillesa i simplicitat argumental del ballet original han estat la pulsació per conformar l'estructura de la història contemporània; on el seu protagonista, Giselle, és una dona real, furiosa i energètica. Es despulla d'aquesta passivitat i infantilidad que li caracteritzaven en l'original per convertir-se en una heroïna del nostre temps. Una aposta de herculi risc on la música tampoc és la tradicional del ballet d'Adolphe Adam, sinó la partitura electro-orquestral de Vicenzo Lamagna que a tan sols un mes de l'estrena va substituir al compositor de Khan Ben Frost. Un regal per al ENB la mirada contemporània i actual ha rebut la millor de les ovacions per part de la crítica. Una reinterpretació de Giselle que podrà o no agradar als defensors del tutú, les puntes i el purisme del ballet clàssic; però que, sens dubte, trenca les barreres del convencionalisme de tot aquest univers i suposa una renovació potent i vibrant pròpia del nostre temps. Una cosa que persegueix i busca incessantment la seva Directora Artística, Tamara Rojo.