Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

He mort el pop

Teatro

  • He mort el pop

Ciudad: Barcelona

Lugar: Teatre Lluïsos d'Horta

Inicio: domingo 11 febrero 2024, 18:00 h

Ver descripción del evento
dom. 11 feb.
18:00 h
Finalizado
Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i amb motiu de l’Any Guimerà, APUNTA TEATRE, EL MALDÀ i la FEDERACIÓ D’ATENEUS... Leer más

Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i amb motiu de l’Any GuimeràAPUNTA TEATRE, EL MALDÀ i la FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA (FAC) presenten l’espectacle HE MORT EL POP, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

Tot el que Guimerà es va descuidar d’escriure…

HE MORT EL POP recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una de construcció de cadascun dels textos amb un tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

L’espectacle — interpretat per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, HE MORT EL POP és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà: “des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspost, el conflicte social i la mort com a resolució.