III FRANQUESA - JOC - Mannera Dansa i Arnau Obilos amb l'Esbart Català de Dansaires

Culturales, Danza, Música

  • III FRANQUESA - JOC - Mannera Dansa i Arnau Obilos amb  l'Esbart Català de Dansaires

Ciudad: Premià de Dalt

Lugar: Can Casadellà

Inicio: jueves 18 julio 2024, 22:00 h Varias sesiones

Ver descripción del evento
En aquesta tercera edició el coreògraf i codirector del Franquesa Aleix Martínez ens presenta JOC, una peça inspirada en Joan Miró... Leer más

En aquesta tercera edició el coreògraf i codirector del Franquesa Aleix Martínez ens presenta JOC, una peça inspirada en Joan Miró per a la producció pròpia d'aquest any. Un espectacle de dansa contemporània, dansa d'arrel i música tradicional en directe.

Joan Miró (1893 - 1983) a la vora del Mediterrani, armat d'un llarg basto a manera de llapis, dibuixa a la sorra donant prova que qualsevol suport és vàlid per dibuixar i per fer art i que, davant de l'onada que avança desitjosa de destruir tota empremta de l'obra, l'artista veritable sempre està disposat a començar una vegada i una altra.

L'imaginari artístic i conceptual de l'obra i l'artista -com ho són Catalunya, la terra i les seves arrels- representen per a Aleix Martínez i la seva companyia ManNera el punt d'inici d'un procés d'exploració físic, dramatúrgic i conceptual, en relació amb el món i cosmos creatiu de Joan Miró.

La seva visió arrelada a terra, però amb una perspectiva cap al cel obert, parteix de la recerca introspectiva d'una destil·lada simplicitat, gairebé simbòlica, en connexió i diàleg universal, en la qual, tots ens trobem immersos.


La conceptualització de la producció ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Joan Miró ( Barcelona ), Bernd i Ingeborg Kahnert, Fundació PoolHaus-Blankenese d'Hamburg, Emma Escolano i Juanola, Festival Franquesa, Societat Cultural Sant Jaume (Premià de Dalt) i Esbart Català de Dansaires.


Concepte i coreografia: Aleix Martínez amb la col·laboració de Mannera Dansa 

Intèrprets: Yaiza Coll, Josianne Flemming, Marc Jubete, Borja Bermúdez.

Música: Arnau Obiols.

Fotografia: Borja Bermúdez.

Vestuari: Dietrich + kock

Material audiovisual: Oscar Gómez