Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

It don't worry me | Festival TNT 21

Teatro

  • It  don't worry me | Festival TNT 21

Ciudad: Terrassa

Lugar: Teatre Principal - Plaça de Maragall, 2

De jueves 30 septiembre 2021, 19:00 h a 20:15 h

Ver descripción del evento
jue. 30 sept.
19:00 h
Finalizado
It don’t worry me, sorgit de la trobada entre el col·lectiu català Atresbandes i el duo format per Bertrand Lesca & Nasi Voutsas,... Leer más

It don’t worry me, sorgit de la trobada entre el col·lectiu català Atresbandes i el duo format per Bertrand Lesca & Nasi Voutsas, comença amb els intèrprets fent crònica en directe del que fan. “Un home es desplaça cap a la dreta, l’altre se’l mira. Dos performers, homes, com si fossin dos punts en un espai…”. Els creadors despullen, de bon principi, l’acte teatral.

I un cop fet la fulla en blanc, apareixen a l’escenari les grans preguntes de sempre: a què hem vingut aquí? Què podem aprendre d’aquests homes movent-se per l’espai? Han vingut a ensenyar-nos alguna cosa? Volem que ens ensenyin alguna cosa? Creiem que l’art ha de prendre partit?

Sobre el fil d’aquest debat, aquest espectacle explora les tensions entre art i correcció política. Més preguntes: som lliures d’ofendre? Ens hi atrevim? Podem fer servir el teatre per dir el que pensem de debò? A partir de la ironia i utilitzant diversos artefactes poètics, els dos col·lectius artístics es pregunten què és el que en un moment o altre han deixat de fer o de dir, i desgranen així i de mica en mica els mecanismes de l’ofensa.

Més encara: obren el mateix exercici a la sala i aprofiten aquest espai-temps relativament segur i delimitat – similar a una sessió de teràpia – per reflexionar amb l’audiència sobre les raons que ens porten a callar, ja sigui per por, responsabilitat o un excés de prudència.

Metaqüestions interessants, sobretot si les col·loquem sobre un rerefons polític i social europeu on l’atemptat contra Charlie Hebdo a França o les conseqüències de la Llei Mordassa a Espanya mostren les implicacions – molt reals i molt tangibles – de la fricció entre correcció i llibertat.