Finalizado

Joana Serrat + Boria

ver detalle del evento

Lugar: Nova Jazz Cava | passatge de Tete Montuliu, 24

De 28-11-2021 20:00 a 29-11-2021 18:00

Categorias: Conciertos, Música

La cantautora Catalana Joana Serrat retorna amb Hardcore From The Heart, el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat es... Leer más

La cantautora Catalana Joana Serrat retorna amb Hardcore From The Heart, el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat es serveix del llibre de la sexòloga Annie Sprinkles –del mateix títol-, per a dur a terme un viatge introspectiu que, a través de les seves lletres i música, confronten a l’osonenca davant d’un reflex de sí mateixa, davant d’una imatge conformada de clarobscurs. “Dels forts vents i tempestes que han colpejat aquests boscos, n’ha quedat una terra erma que difícilment pot retenir a una bèstia salvatge com jo” (Wild Beast).

“Hardcore From The Heart" és un viatge emocional que parteix de la pèrdua i desemboca en

l’acceptació. La temàtica del treball és la presa de consciència sobre la dificultat d’abastar un

ideal de vida, de l’abisme del desequilibri creat entre la vida existent i la vida idealitzada. El dol que se’n desprèn és una emoció latent que trobem al llarg de tot el disc i és, alhora, el motor principal d’aquesta recerca davant la realitat que s’imposa. “No puc quedar-me a la superfície. Saps que necessito submergir-me més. Perquè, si tot s’esfondra, ¿quin sentit té viure així? Sempre he volgut arrelar però del cert, és que mai he sentit terra ferma. Per què continuo somniant amb tu?”

(These Roads). Serrat plasma el seu dolor a través de tot el nou repertori de manera explícita i detallada. D’aquí a la referència a l’obra de Sprinkle: per una banda, la figura de la pornografia  com un referent il·lustratiu categòric i metafòric de la realitat obscena; per l’altra, la importància d’allunyar tot prejudici i barrera a l’hora d’enfrontar-se a aquesta exploració.

Amb un material tant sensible entre les mans, Joana Serrat va pensar de manera intuïtiva amb la figura del seu amic, l’enginyer i productor Ted Young (Kurt Vile, Sonic Youth) com a refugi i còmplice a qui poder confiar aquestes noves composicions. A més a més de Young, la Joana torna a rodejar-se d’alguns dels músics amb els qui va treballar en el seu disc anterior, “Dripping Springs” (Loose, 2017). Gravat a Redwood Studio (Denton, Texas), comparteix novament sessions amb el guitarrista Joey McClellan (Midlake, BNQT) i el baixista Aaron McClellan (Josh

T. Pearson, John Grant), a qui també s’hi afegeix el bateria McKenzie Smith (St. Vincent, Sharon Van Etten, First Aid Kit) i el teclista Jesse Chandler (Mercury Rev, The Soft Cavalry- el projecte paral·lel a Slowdive de Rachel Gosewell-). La llista de convidats es completa amb la puntual col·laboració del pedal stell Eric Swanson (Nathaniel Rateliff, Israel Nash) i del seu germà Toni Serrat a la bateria. La capa de vernís màgica de la masterització d’aquest material tan inflamable i fràgil, va a càrrec de l’enginyera Heba Kadry (Slowdive, Beach House, Future Islands).

El resultat final és un disc dolorós i commovedor, que atrapa a l’oïent de principi a fi, i el condueix a través d’un viatge expiatori. Un treball que creix en cada nova escolta, descobrint nous i rics matisos. “Hardcore From The Heart” mostra la millor interpretació vocal de Serrat fins el moment així com també representa el pic literari de l’artista des del seu debut el 2012.

Sens dubte, ens trobem davant del punt culminant de la carrera discogràfica de Joana Serrat. 

Las inscripciones estan cerradas.