Finalizado

JORDI BERTRAN I TORTELL POLTRONA presenten MARIONETES I PALLASSOS

ver detalle del evento

Lugar: Circ Cric

De 14-05-2023 12:00 a 14-05-2023 13:30

Categorias: Culturales, Familiar

Un tàndem de genialitats: marionetes fent el pallasso i pallasso fent el titella... No és la primera vegada que en Jordi i en Tortell... Leer más

Un tàndem de genialitats: marionetes fent el pallasso i pallasso fent el titella... No és la primera vegada que en Jordi i en Tortell s’alien per compartir pista. 

L’any 2000 s’unien per fer un Ui, Ara! I ara ens presenten una miscel·lània creada expressament per presentar al Circ. Jordi Bertran, és reconegut com a un dels grans especialistes en la manipulació de marionetes a títol internacional, ens mostra personatges on el moviment, el detall insinuant i el gest orgànic, produeixen un magnetisme hipnòtic, que captiva l’espectador. 

La manipulació, a càrrec del propi Jordi Bertran, es realitza a vista de l’espectador: la relació entre creador i objecte deriva en una coreografia estudiada i precisa, tècnicament perfecte. El seu virtuosisme és el resultat de molts anys de treball: cada articulació, gest o contrapès han estat estudiats amb profunditat per aconseguir que els personatges que desfilen davant l’espectador assoleixin una vitalitat capaç d’evocar l’univers fràgil de cadascú. 

Personatges coneguts i presents en l’imaginari col·lectiu, personatges anònims inspirats en el món del circ, del teatre i de la cultura.

Pel que fa a en Tortell: Tortell Poltrona (Barcelona, 1955) fa dècades que fa riure petits i grans. Pioner del clown en català, reinventor del circ a Espanya i defensor d'una idea poètica del pallasso, aquest habitant natural de la pista i el carrer ha conjugat ètica i estètica fent riure els que més ho necessiten a través de l'ONG que va fundar el 1993 , Pallassos sense fronteres. El Circ Cric és la seva criatura més reconeixible, una companyia històrica que avui és un circ estable amb diverses carpes, però a la seva trajectòria hi ha hagut circ d'anada i tornada, viatges i diverses aventures artístiques, des de Germans Poltrona fins al Circ Crac. Premi Nacional de Circ el 2013, avui ja és un rostre imprescindible del nostre circ i probablement el nostre pallasso més internacional. (Miguel Ayanz).

Una simbiosi molt recomanable!!!


Las inscripciones estan cerradas.