Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

LA NOVENA SINFONIA DE BEETHOVEN POR MAURICE BÉJART

Cine

  • LA NOVENA SINFONIA  DE BEETHOVEN POR MAURICE BÉJART

Ciudad: Sant Pere de Ribes

Lugar: Centre Parroquial - (COVID)

De martes 16 febrero 2021, 19:00 h a 21:40 h

Ver descripción del evento
La Novena Sinfonía de Beethoven La Novena de Beethoven segons Maurice Béjart és una creació que ha complert 52 anys. Estrenada al Cirque... Leer más

La Novena Sinfonía de Beethoven

La Novena de Beethoven segons Maurice Béjart és una creació que ha complert 52 anys. Estrenada al Cirque Royal de Brussel·les, el 27 d’octubre de 1964 pel Ballet de el segle XX.

Té com a protagonista l’excepcional partitura de el geni Ludwing Van Beethoven. Aquesta genial obra interpretada en aquesta ocasió per Orquestra Filharmònica d’Israel dirigida per Zubin Mehta des de Tòquio.

S’ha representat per celebrar els 150 anys de relacions diplomàtiques entre el Japó i Suïssa, així com el 50 aniversari de l’Ballet de Tòquio. A més el cos de ball de Maurice Béjart s’uneix al Ballet de Tòquio creant aquesta transposició coreogràfica de l’obra de Beethoven.

Segons l’autor, no tenen una altra idea ni un altre argument que no sigui la música i les paraules del poema de Friedrich Siller, An die Freude, “a l’alegria”, en una mena de dansa-concert que acompanya la música de l’agunstia a l’alegria, de la foscor a la llum.

Una producció que reuneix a l’escenari de la NHK Hall de Tòquio al voltant de 200 artistes: els ballarins, el cor Ritsuyu-kai, els solistes Kristin Lewis, Mihoko Fujimura, Kei Fukui i Alexander Vinogradov, com així com els membres de l’Orquestra Filharmònica d’Israel dirigida per Zubin Mehta.

El director artístic de l’Béjart Ballet Lausanne des de 2007, Gil Roman també va tenir el seu paper, ja que va llegir a l’escenari dos textos de Nietzsche, acompanyats pels percussionistes Jean-Bruno Meier i Thierry Hochstätter.

Els ballarins de les dues companyies van comptar amb el suport de Piotr Nardelli, ex ballarí i un vell amic de l’Béjart Ballet Lausanne, que els va ensenyar la coreografia com va ser concebut pel gran Maurice Béjart.

Finalment cal remarcar que es tracta d’un espectacular ballet contemporani que no deixarà a ningú indiferent.