L'Abdicació

Teatro

  • L'Abdicació

Ciudad: Barcelona

Lugar: Teatre Lluïsos d'Horta

Inicio: domingo 1 octubre 2023, 18:00 h

Ver descripción del evento
Us presentem L'ABDICACIÓ, d'Albert de la Torre, una producció de La Gleva Teatre, dirigida per Ramón Simó i interpretada per Xavier... Leer más

Us presentem L'ABDICACIÓ, d'Albert de la Torre, una producció de La Gleva Teatre, dirigida per Ramón Simó i interpretada per Xavier Ruano.

En un monòleg que busca ser crític amb el món occidental actual, ens trobem amb un Petit Princep que ja és rei... i vol abdicar. Dirigit pel prestigiós Ramon Simó i interpretat per Xavier Ruano, el muntatge transita per un món de fantasia que aterra cruament en la realitat. Un text sorprenent, per reflexionar. Poesia i pensament amb un somriure permanent.

Una persona es lleva de bon matí, amb les seves cabòries, consulta llibres, no sabem ben bé què li passa fins que rep una trucada telefònica i ens assabentem que ha de fer un discurs, que és el rei i que com cada any, el dia del seu aniversari, fa una al·locució per a la població.

El rei parla sobre la realitat, veritat científica, i la seva contraposició amb les percepcions; sobre la naturalesa del poder, les divinitats, la col·lectivitat, i la seva contraposició amb la individualitat i l’individualisme; sobre el republicanisme i els drets col·lectius en contraposició amb l’egolatria; sobre el pacte de l’Estat social i la contraposició amb la lluita per la seva abolició. A mesura que va parlant, descobrim que el rei va néixer sent el Petit Príncep i que, decebut amb la societat que li ha correspost regir, ha decidit posar fi a la seva existència.