Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

L'Art de la comèdia (teatre)

Teatro

  • L'Art de la comèdia (teatre)

Ciudad: Figueres

Lugar: Sala d'Espectacles - LA CATE

De domingo 28 noviembre 2021, 18:00 h a 20:10 h

Ver descripción del evento
dom. 28 nov.
18:00 h
Finalizado
L’art de la comèdia Cia. Gespa Teatre Diumenge 28 de novembre A les 18h Sala d’espectacles Any 1964. En una ciutat de províncies... Leer más

L’art de la comèdia

Cia. Gespa Teatre

Diumenge 28 de novembre

A les 18h

Sala d’espectacles


Any 1964. En una ciutat de províncies italiana, el nou Prefecte de policia es disposa a rebre les visites del seu primer dia de feina. Per distreure's una estona, acceptarà escoltar el director d'una companyia de teatre ambulant que ha perdut el seu teatret a causa d'un incendi, i que pretén convidar-lo a assistir al seu espectacle per tal que el nou dirigent, amb la seva presència, demostri a la ciutadania que aquell art encara té una gran importància social. Amb aquesta base i en clau de comèdia, Eduardo de Filippo basteix un càustic retrat de la societat del seu temps i de l’enfrontament secular entre la cultura i el poder, alhora que proposa a l’espectador de participar en un joc de miralls on s’esborra la línia entre la realitat i la ficció.

Quan Eduardo De Filippo escriu aquesta extraordinària comèdia (1964), s’està començant a articular una nova cultura de masses que s’esforçarà per convertir les arts audiovisuals en un poderós instrument de distracció col•lectiva al servei del Poder, en un passatemps capaç de sobreestimular la ciutadania amb l’afany d’instal•lar–la en actituds acomodatícies que siguin cada cop menys crítiques amb els nous règims.

L'art de la comèdia és un dels més brillants homenatges que s'han fet mai a l'art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

Repartiment (per ordre d’aparició)

ORESTE CAMPESE, el director, Joan Sarquella

ARMANDO VERONESI, el guardia, Martí Pàmies

PALMIRA, la mestressa d'hostal, Gemma Palet

S’excel•lència DE CARO, el Prefecte, Xavi Casanovas

GIACOMO FRANCI, el seu secretari, Elena Buxeda

QUINTO BASSETI, el metge rural, Pep Oliu

MOSSÈN SALVATI, el capellà, Xavi Salvadó

LUCIA PETRELLA, la mestra de primària, Marta Riera

UN HOME DE MUNTANYA, Juli Estanyol

LA SEVA DONA, Anna Ferrer

GEROLAMO PICA, el farmacèutic, Jordi Massoni

LA MAJORDOMA del mossèn, Àngels Dalmau

Espai escènic

i adjunt a direcció David Sagrera

Disseny decorats Òscar Llorca

Disseny vestuari Elena Buxeda, Marta Riera i Mercè Pujadas

Caracterització i maquillatge Margarita Flaquè

Direcció Jordi Massoni

Durada de l’espectacle

130’

10€. Socis: 8€. Venda d’entrades a www.lacate.cat, a la secretaria de La Cate i, el mateix dia del concert, a la taquilla.


DESCOMPTES:

Per accedir al concert caldrà acreditar l’edat a l’accés.