Evento finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

L'educació sentimental Dones compositores, intèrprets i poetesses al Romanticisme Terrassa 2019

Conciertos, Música

  • L'educació sentimental Dones compositores, intèrprets i poetesses al Romanticisme Terrassa 2019
Agotadas

Evento finalizado

Ciudad: Terrassa

Lugar: Casa Alegre de Sagrera

De sábado 7 septiembre 2019, 20:30 h a martes 10 septiembre 2019, 20:30 h

Ver descripción del evento
sáb. 7 sept.
20:30 h
Evento finalizado
l'educació sentimental Dissabte 7 de setembre 20.30 h Dones compositores, intèrprets i poetesses al Romanticisme Obres... Leer más


l'educació sentimental

Dissabte 7 de setembre 20.30 h

Dones compositores, intèrprets i poetesses al Romanticisme

Obres de Marcial del Adalid, Clara Schumann-Wieck, Robert Schumann, Pauline Viardot García i Manuel García

Marta Almajano, soprano

Alfonso Sebastià, piano històric de la Casa Alegre de Sagrera

Les dones seran el fil conductor d'aquest concert; dones del segle XIX que van donar intenses pinzellades dins de l'ampli quadre artístic del romanticisme. Així, el compositor gallec Marcial del Adalid va posar música als poemes de Càntics vells i nous de Galícia escrits per la seva dona, l'escriptora Fanny Garrido, la qual, a més, va traduir als poetes alemanys Goethe i Heine. D'aquest últim són els meravellosos textos del Liederkreis opus 24 que Robert Schumann va compondre perquè fossin cantats per la famosa Paulina Viardot-García. Clara Schumann-Wieck, esposa de Robert Schumann, va compondre la música, al seu torn, per diversos poemes dels seus admiradors Heine i Goethe. Paulina Viardot-García va arreglar diverses cançons compostes pel seu pare, Manuel García, patriarca de la gran família de cantants, compositors i professors. Paulina, amiga de Frederick Chopin, va posar text i va arreglar per a ser cantades diverses de les seves famoses poloneses... i així podríem seguir tirant d'aquest fil femení, fi però sòlid i imprescindible dins de l'entramat d'una època.

MARTA ALMAJANO

Nascuda a Saragossa, va cursar estudis de piano al Conservatori de Música d'aquesta ciutat, i més tard els de cant a Barcelona amb Josep Benet i Jordi Alvareda.

Ha participat en els festivals i les sales de concert més destacats a nivell nacional i internacional. Ha cantat amb grups i directors com Il Giardino Armonico, Orfeó Donostiarra, Orfeó Català, Orquestra i Cor de la Societat Bach d'Holanda, New York Baroque Collegium, Philarmonia Baroque Orchestra de San Francisco, Christophe Coin, Gustav Leonhadt, entre d’altres.

Ha realitzat més d'una trentena d'enregistraments discogràfics, destacant la seva tasca de recuperació, com a intèrpret, de la música espanyola des del renaixement fins al romanticisme.

És professora titular de cant històric de l'Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona. L'any 2003 va rebre el premi d'interpretació de l'Associació Aragonesa d'Intèrprets de Música, en 2004 li va ser concedida la Sabina de plata del Fòrum d'Opinió La Sabina.

ALFONSO SEBASTIÁN

Nascut a Saragossa el 1974, va estudiar piano amb M. Pilar Armijo i clave amb José Luis González Uriol. Va prosseguir la seva formació en el Conservatoire National Supérieur de París, especialitzant-se en fortepiano

amb Patrick Cohen. Ha seguit cursos de perfeccionament amb Jan Willem Jansen, Gustav Leonhardt, Lars-Ulrik

Mortensen i Jacques Ogg, entre d'altres.

Membre del grup Los Músicos de Su Alteza, també col·labora amb l'ensemble La Tempesta, l'orquestra barroca Al Ayre Español, Orquestra Barroca de Sevilla, Orquestra Vigo430, Orquestra Barroca de la Universitat de Salamanca o l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó. Ha actuat com a solista en importants festivals i sales del continent europeu.