Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

LES NOCES DE FÍGARO (EN DIRECTE) (ÒPERA DE PARÍS)

Cine

  • LES NOCES DE FÍGARO (EN DIRECTE) (ÒPERA DE PARÍS)

Ciudad: Sitges

Lugar: Cinema Prado de Sitges

De jueves 3 febrero 2022, 19:15 h a 23:00 h

Ver descripción del evento
Les Noces de Figaro (en directe) Òpera en quatre actes de Wolfgang Amadeus Mozart cantada en italià des del Palais Garnier, París.... Leer más

Les Noces de Figaro (en directe)

Òpera en quatre actes de Wolfgang Amadeus Mozart cantada en italià des del Palais Garnier, París. Llibret de Llibret de Lorenzo Da Ponte (basada en les noces de Fígaro de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais).

Les Noces de Fígaro és una de les òperes més emblemàtiques del repertori. Brahms en va parlar com un “miracle”, i els gemecs de la Comtessa encara ressonen avui dia com una de les pàgines musicals més esgarrifadores. En recuperar la comèdia de Beaumarchais que va ser l’origen d’un escàndol que va commoure tota la societat parisenca, Mozart i Da Ponte es van assegurar l’èxit de la seva obra que va ser prohibida per Josep II el 1785 al Teatre de Viena. ¿Potser llança massa llum sobre les contradiccions d’un règim ja vacil·lant, proper a enfonsar-se amb la Revolució francesa?

La nova producció de Netia Jones conserva l’essència mateixa de l’obra de Beaumarchais, mentre explora amb humor no exempt de picardia les relacions humanes, en una producció que confon la realitat i la ficció. Com el Comte, un es pregunta: “Estem representant una comèdia?”

Sinopsi

Figaro i Susanna estan a punt de casar-se. Però el Comte d’Almaviva té els seus propis plans per a la donzella de la seva dona. Tot i declarar el contrari, el Comte no té cap intenció de renunciar al dret que té, com a senyor del palau, de ficar-se al llit amb qualsevol de les seves serventes, incloent durant la nit de noces d’aquestes. I així comença una sèrie d’esbojarrats tripijocs (amagar-se en armaris, enviar falses cartes d’amor i posar-se disfresses inversemblants), tots ells amb el propòsit d’humiliar Almaviva, però involucrant també a l’embolic a la resta dels personatges.

Fitxa Tècnica

Durada: 3h40

Director musical: Gustavo Dudamel

Director d’escena: Netia Jones

Coreografia: Netia Jones

Repartiment: Peter Mattei, Maria Bengtsson. Ying Fang, Luca Pisaroni, Lea Desandre, Angelika Kirchschlager, James Creswell, Michael Colvin, Christophe Mortagne, Kseniia Proshina, Marc Labonnette, Andrea Cueva Molnar, Ilanah Lobel Torres

Any: 2022