Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Llum i joc: Ambients de joc amb llum per primera infància

Familiar

  • Llum i joc: Ambients de joc amb llum per primera infància

Ciudad: Sant Esteve de Palautordera

Lugar: Les Escoles Velles

De sábado 23 septiembre 2023, 17:00 h a domingo 24 septiembre 2023, 13:00 h Varias sesiones

Ver descripción del evento
sáb. 23 sept.
17:00 h
Finalizado
dom. 24 sept.
10:00 h
Finalizado
Taller familiar.Dissabte 23 de setembre de 17h a 20h.Diumenge 24 de setembre de 10h a 13h.Espai fosc. Escoles Velles de Sant Esteve... Leer más

Taller familiar.


Dissabte 23 de setembre de 17h a 20h.


Diumenge 24 de setembre de 10h a 13h.


Espai fosc. Escoles Velles de Sant Esteve de Palautordera.


BREU RESUM


Jugar amb titelles, objectes i la seva projecció. Descobrir colors, ombres i formes. Desenvolupar l’estètica, la percepció, la sensibilitat des de la llibertat creativa.


Llum i joc és un conjunt d'ambients de llum dissenyats per infants desde la pedagogia de la llum. Es basen en l'experimentació a través del joc amb la llum, com a estímul sensorial i escenari propici perquè els nens i les nenes centrin la seva atenció, posin en alerta els seus sentits i aprenguin per ells mateixos.


LA PEDAGOGIA DE LA LLUM


Comprèn el joc amb llum com l’oportunitat de facilitar l’aprenentatge als infants, ja que permet que desenvolupin millors estratègies relacionals, afec- tives, cognitives i racionals. L’ambient de llum converteix l’activitat científica d’aquest fenomen físic, a través de l’experimentació, cap a l’expressió artísti- ca. Des del joc i la creació. Són propostes obertes on es desenvolupa l’es- tètica, la percepció, la sensibilitat des de la llibertat creativa.


A partir del joc amb la llum els nens i les nenes poden adquirir coneixements d’una forma lúdica i atractiva sobre la projecció dels colors, les ombres, i

la mateixa llum. Inconscientment, els infants investiguen de forma natural amb la llum i les seves propietats i així, experimentant, construeixen coneixements relacionats amb ells mateixos, el seu cos, el dels altres, els objectes i l’entorn que els envolta. Això ajuda a fer que durant el creixement, els infants puguin anar identificant i comprenent el món on viuen i qui són fluidament.


Els ambients de llum ofereixen l’oportunitat de jugar sensorialment des de la bellesa visual. Des de la sorpresa i la curiositat. La llum multiplica i amplifica fenòmens espectaculars, plens de màgia. A més, podem afegir altres estímuls sensorials acompanyants per una experiència més rica, com els sonors, olfac- tius i sobretot de tacte en manipular certs materials, per interactuar amb la llum.


ALEXANDRA ORTIZ ARMENGOL


Creadora de Llum i Joc


Artista visual multidisciplinària.

El seu recorregut artístic va des de la pintura abstracta,

evolucionant cap a la projecció d’imatges en moviment

amb projectors de transparències. Investiga amb la il·luminació teatral a per- formances fins a la creació de videoart per instal·lacions. S’especialitza en l’execució de vídeo en viu (VJ) i la manipulació de titelles de llum en tota classe d’espectacles i concerts.


És tècnica superior en arts aplicades al mur i té la formació d’escenografia per a l’espectacle, ambdues de l’escola Massana. Va estudiar Pedagogia de la llum de “Veure, pensar, sentir”. Té experiència professional amb nens i nenes de primera infància com educadora de lleure i ambiental durant més de quinze anys, en diferents àrees d’entorn rural.


És cofundadora de Cia Clardelluna, companyia teatral que realitza instal·la- cions artístiques basades en la pedagogia de la llum i espectacles de tite- lles de llum i ombra per a primera infància. Especialista en retroprojeccions analògiques i directora de l’art visual de la companyia. Aprofita l’experiència teatral per crear Llum i joc i fer-ne una proposta lúdica i didàctica des de l’art de la llum.


Entén el seu art com a eina generadora de bellesa per l’espectador. Creu que de forma subconscient ens afecta el que veiem i sentim. Li interessa apropar la bellesa en totes les seves possibilitats visuals a les persones, per potenciar-la i fer-la més present.


www.llumijoc.com