SIMONE ONNIS, Recital de guitarra

Conciertos, Música

  • SIMONE ONNIS, Recital de guitarra

Ciudad: L' Escala

Lugar: Alfolí de la Sal

De jueves 25 agosto 2022, 20:00 h a 21:15 h

Ver descripción del evento
Las inscripciones para este evento están cerradas.
"Crec fermament que Simone Onnis representa una de les realitats guitarreres més alegres de tot el món. És un estudiós increïble en... Leer más

"Crec fermament que Simone Onnis representa una de les realitats guitarreres més alegres de tot el món. És un estudiós increïble en el seu camp, un professor incansable, a més d'un intèrpret de gran profunditat. Al llarg de la meva vida, poques vegades he trobat un músic així i tenint en compte la meva llarga carrera, aquest comentari no es pot donar per fet". (Alirio Díaz).

"És un guitarrista inspirat i madur, caracteritzat per una forta brillantor que és un fenomen rar entre els guitarristes de la seva generació". (John W. Duarte)

Simone Onnis comença els seus estudis amb el llegendari guitarrista veneçolà Alirio Diaz (hereu de l'escola espanyola d'Andrés Segòvia), i comença a actuar en concerts des de molt jove. Va fer el seu primer concert l'any 1986 com a solista, amb només 11 anys. Als 22 anys va ser seleccionat per impartir cursos internacionals de perfeccionament per a guitarristes d'Alirio Díaz, un honor mai concedit a cap altre guitarrista, i comença amb ell a tocar a duo.

Aclamat pel públic gràcies a la seva extraordinària sensibilitat i creativitat musical, Simone Onnis és sovint convidat a actuar com a representant de l'Estat italià i de les institucions musicals més importants del món com: Atenes, Amsterdam, Basil, Beirut, Berlín, Byblos, Boston, Brussel·les. , Budapest, Copenhaguen, Damasc, Dubai, Jerusalem, Ginebra, Hong Kong, Lucerna, Luxemburg, Milà, Nova York, París, Pequín, Praga, Roma, Rotterdam, Xangai, Seül, Singapur, Tel Aviv, Tòquio, Ulaan Bator, Viena , Washington, Zuric. Ha actuat com a solista en diverses sales de concerts de prestigi, com ara el Rudolfinum (Praga), el Teatre Nacional de Minsk, el Centre Cívic Sheung Wan de Hong Kong, el Castell de Wolfsburg, el Museu Stedelijk (Amsterdam), el Teatre Stadttheater (Basilio). El 2010 debuta al prestigiós Carnegie Hall de Nova York.

Com a confirmació del seu esforç intel·lectual i dels seus valors culturals musicals, sovint és convidat a impartir cursos avançats i classes magistrals d'importants Acadèmies de Música, Universitats i Conservatoris.

Ha col·laborat amb orquestres simfòniques i de cambra com l'Orquestra Simfònica Weber, l'Orquestra de Cambra de Stuttgart, el Quartetto della Scala de Milà. A més, ha col·laborat amb músics extraordinaris com Alirio Diaz (Guitarra), Angelo Romero (Baríton), Riccardo Ghiani (flauta), Giuseppe Anedda (mandolina), Charbel Rohuana (oud) i Paola Gassman (veu - actriu).

Ha seguit cursos de perfeccionament de guitarra amb els millors guitarristes existents: Leo Brouwer, Manuel Barrueco, David Russell, Oscar Ghiglia i Hopkinson Smith i ha millorat la pràctica de la interpretació barroca amb la clavicembalista Christiane Jaccottet al Conservatori de Ginebra i ha assistit als cursos de composició musical de Azio Corghi. En els darrers anys està centrat en l'ampliació del repertori amb la música contemporània per a guitarra. Molts compositors contemporanis distingits com Giacomo Manzoni, Adriano Guarnieri, Andrea Nicoli, Lucio Garau, Nicola Jappelli i Domenico Bellissimo li han composat i dedicat expressament algunes peces. El 2015 Simone Onnis va presentar l'estrena mundial "Dedica 2015" escrita i dedicada a ell pel compositor Giacomo Manzoni.