Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

SIMONE ONNIS, Recital de guitarra

Conciertos, Música

  • SIMONE ONNIS, Recital de guitarra
  • SIMONE ONNIS, Recital de guitarra

Ciudad: L' Escala

Lugar: Alfolí de la Sal

De jueves 25 agosto 2022, 20:00 h a 21:15 h

Ver descripción del evento
jue. 25 ago.
20:00 h
Finalizado
“Puc sostenir, amb total convenciment, que Simone Onnis és una de les millors guitarres de l'actual panorama mundial. Gran estudiós... Leer más

“Puc sostenir, amb total convenciment, que Simone Onnis és una de les millors guitarres de l'actual panorama mundial. Gran estudiós del seu instrument, didacta infatigable i intèrpret de gran importància. A la meva vida rarament he conegut músics com ell i considerant la meva llarga carrera, no és un comentari a la lleugera” (Alirio Diaz).

“És un guitarrista inspirat i madur amb una elevada intel·ligència musical poc freqüent als guitarristes de la seva generació” (John W. Duarte).

Està considerat un dels hereus de l'escola del mestre veneçolà Alirio Díaz de qui des de petit va rebre els seus estudis musicals més importants a Roma, convertint-se successivament en el seu assistent en els cursos internacionals d'alt perfeccionament guitarrístic i parella en nombrosos concerts en duo.

Va rebre cursos de perfeccionament amb músics de talla internacional entre els quals figuren: Manuel Barrueco, David Russel, John Duarte, Roland Dyens, Leo Brouwer, Julian Bream, Abel Carlevaro. Es perfecciona a la praxi executiva renaixentista i barroca amb laudista Hopkinson Smith i amb el clavicordista Christiane Jaccottete. A més composició amb el Mestre Azio Corghi.

Simone Onnis està considerat “excel·lència italiana, amb una personalitat artística que el col·loca fora dels esquemes i el converteix en un músic rigorós i fora del convencional”. Freqüentment és convidat a representar Itàlia en diferents sales i teatres prestigiosos entre els quals figuren el Rudolfinum (Praga), l'Stedelijk Museum (Amsterdam), l'Stadttheater (Basilea), el Castell de Wolfsburg, l'Assembly Hall – AUB American University of Beirut (Líban), el teatre Nacional de Minsk (Bielorússia), l'Austria Hospice (Jerusalem), el Sheung Wan Civic Centre (Hong Kong). El 2010 debuta a la prestigiosa Carnegie Hall de Nova York.

Ha col·laborat amb nombroses orquestres simfòniques i orquestres de cambra entre les quals destaquen Weber Symphony Orchestra, Stuttgart Chamber Orchestra, el Quartet d'arcs del Teatre la Scala de Milan i amb artistes excepcionals com Alirio Diaz, Angelo Romero, Giuseppe Anedda, Charbel Rou Gassman. Des de fa 25 anys forma un duo estable amb el guitarrista Luigi Puddu (Duo Gioacchino Rossini).

La premsa ha premiat Simone Onnis amb elogioses critiques, entre les quals destaquen: “Senyors i Senyores, aquí hi ha un geni!” (Events - EUA), “Una estrella de la guitarra entre els gratacels de Xangai” (Xangai Daily - Xina), “Un dels músics més grans que Israel hagi acollit” (Ashams - Israel), “Protagonista d'una intervenció musical de indiscutible altura” (Xitarre - Itàlia), “Al contrari de la majoria, ell posseeix un do fonamental: la seva música li arriba a tots i malgrat que el seu carisma es trobi després del seu instrument, és com si la persona desaparegués tot i ser el protagonista de la nit al centre de l'escenari” (Keiler Nachrichten – Alemanya)

Ha estat professor a moltes masterclass a Universitats i Conservatoris, entre les quals destaquen: Síria (Damascus High Institute of Music), Israel (Beit – Musica Conservatory), Líban (al Lebanon Conservatoire National Superieur de Musique of Beirut i l'AUT – American University of Technology of Byblos).

És dedicatari de noves obres per a guitarra de prestigiosos compositors italians contemporanis entre els quals figuren Giacomo Manzoni, Azio Corghi, Adriano Guarnieri. Aquestes obres contribueixen a enriquir el repertori de música contemporània per a guitarra.

És director artístic de l'Alirio Diaz International Guitar Festival i del Mauro Giuliani International Guitar Festival.

Toca amb la guitarra del luthier italià Michele Greci i en qualitat d'Artista RC és ambaixador de les cordes RC STRINGS de València per a tothom.