Andrea Chenier (Òpera)

Conciertos, Música

  • Andrea Chenier (Òpera)

Ciudad: Figueres

Lugar: Sala Toni Montal - LA CATE

De jueves 17 noviembre 2022, 19:15 h a 21:20 h

Ver descripción del evento
Presentació França, any 1789. L'aristocràcia celebra, el poble gemega. I entre els dos es troba el poeta Andrea Chénier. Estimat pels... Leer más

Presentació

França, any 1789. L'aristocràcia celebra, el poble gemega. I entre els dos es troba el poeta Andrea Chénier. Estimat pels rics pels seus commovedors versos, en el seu cor continua sent un revolucionari.

Andrea Chénier, l'obra més famosa del compositor italià Umberto Giordano, és un drama històric brillantment vívid i una tragèdia humana d'una intensitat devastadora. Situat en el context de la Revolució Francesa, l'òpera té un gran atractiu, alhora com una apassionant història d'amor i com a thriller històric. Andrea Chénier es basa en la vida d'un personatge històric real, un poeta francès que va quedar atrapat en l'agitació de la Revolució Francesa, primer com a partidari ardent i més tard convertit en víctima, perseguit sense pietat i finalment enviat a la guillotina.

La música de Giordano sobresurt amb un entusiasme furiós i commovedores emocions. En l'òpera es poden escoltar danses i marxes històriques de l'època anterior a la Revolució Francesa, així com cançons clàssiques revolucionàries com "Ça ira" o la Marsellesa.

Òpera en 4 actes

Llibret de Ludovic HALÉVY y Henri MEILHAC

Cantada en italià

Des deel Festival de Bregenz

Durada: 127 minuts

Director musical | Ulf Schirmer

Director d’escena | Keith Warner

Escenografia | David Fielding

Héctor Sandoval | Andrea Chénier

Scott Hendricks | Carlo Gérard

Norma Fantini |Maddalena di Coigny

10 €. Socis: 8€. Venda d’entrades a www.lacate.cat, a la secretaria de La Cate i, el mateix dia, a la taquilla.