Evento finalizado

Rius patagònics i Espeleonauta, sota la pedra del cel

Cine

  • Rius patagònics i Espeleonauta, sota la pedra del cel
  • Rius patagònics i Espeleonauta, sota la pedra del cel
Agotadas

Ciudad: Ribes de Freser

Lugar: Cinema Catalunya

De domingo 27 octubre 2019, 17:00 h a 18:30 h

Ver descripción del evento
dom. 27 oct.
17:00 h
Evento finalizado
Rius Patagònics Rios Patagonicos. Francès subtitulat en castellà. 23 mins. 2019. França. Direcció: Marie Leclere, Bruno Fromento Tema:... Leer más

Rius Patagònics

Rios Patagonicos. Francès subtitulat en castellà. 23 mins. 2019. França. Direcció: Marie Leclere, Bruno Fromento

Tema: Aventura, explorar, muntanya, turisme, viatge.

Sinopsi:

Des de fa diversos anys, l’associació Regard sur l’Aventure organitza exploracions científiques i expedicions esportives.

L’any 2018, l’expedició “Rios Patagonicos” va portar 15 canyoners a trepitjar la immensitat de la Patagònia xilena, a la recerca de rius i cascades.

El seu objectiu: explorar territoris no tocats, localitzar i obrir més de 30 canyons, en un territori únic, on la disciplina informativa és propera a la inexistent.

Per a alguns, “Rios Patagonicos” és l’oportunitat d’anar per primera vegada a una expedició. Per a uns altres, més experimentats en la creació, l'ocasió de compartir la seva experiència, de vegades, en un terreny difícil.

Al cor de les valls glacials de la Patagònia, tots s’ajunten al voltant d’un mateix desig: compartir una aventura esportiva i humana.

Un viatge que emocionarà els membres de l'expedició, despertarà pors en el compromís i la cohesió del grup.

Sota la pedra del cel

Espeleonauta / Under The Stone Sky. Serbi subtitulat en castellà. 57 mins. 2019. Serbia. Direcció: Sonja Djekic

Tema: Existencialisme, espeologia, aventura, solitud

Sinopsi:

A la vigília de la conquesta de la Lluna per part de l’home, l’estiu de 1969, Milutin Veljkovic, de 34 anys, va començar a passar els següents 15 mesos en una cova de dos quilòmetres de longitud al sud-est de Sèrbia. Veljkovic no només estava interessat a batre el rècord en l’estada de la cova - tenia la intenció de penetrar a l’univers de profunditat. Aquest extraordinària gesta es revela per primera vegada a l’exterior - a través d’una sèrie de retrats d’interessants personatges, tots connectats amb Veljkovic. Inesperadament, entrem al món subterrani. Els diversos fragments narrats del diari de cova detallat de Veljkovic cobren vida: des de les seves rutines diàries, com fer cafè i recol·lectar insectes, fins als dramàtics moments com el d’extreure’s ell mateix una dent, anhelar una dona, lluitar amb la inundació i al·lucinacions. Des de connectar amb els avantpassats primordials en un espai i un temps desintegrats, tot el camí cap a l’exploració de l’espai exterior, Speleonaut busca el aquest propòsit.