Romanticisme català i polonès

Conciertos, Música

  • Romanticisme català i polonès
  • Romanticisme català i polonès

Ciudad: Girona

Lugar: Casa de Cultura

De miércoles 24 julio 2024, 20:00 h a 21:00 h

Ver descripción del evento
BRUNA ESCOLÀ, Guitarra TERESA & HENRYK (Polònia), Piano i flauta "Romanticisme català i polonès"BRUNA ESCOLÀLa Bruna va néixer... Leer más

BRUNA ESCOLÀ, Guitarra TERESA & HENRYK (Polònia), Piano i flauta "Romanticisme català i polonès"

BRUNA ESCOLÀ

La Bruna va néixer el 1999 a Barcelona. S'ha graduat en Interpretació de música clàssica, en l'especialitat de guitarra al Conservatori Superior del Liceu amb el professor Guillem Pérez-Quer (2017-2021). Actualment està aprofundint en l'estudi de guitarres antigues amb el mestre Carles Trepat. Va assistir a XIII Festival Internacional de Música de Tarragona (2013) i va participar al XI, XII, XIII i XIV Circuit Guitarrístic de les comarques de Tarragona (2013-2016). El 2018 va guanyar el premi Llobet al XV Certamen Miquel Llobet. Ha participat com a ponent al Primer Encuentro de Investigación en torno a la Guitarra, a Xile, amb una conferència sobre la transformació de la guitarra a Catalunya i l'escola catalana del segle XIX.

TERESA & HENRYK

Han actuat a nombrosos escenaris de Polònia i de 40 països d'Europa, Amèrica (Nord i Sud), així com de Orient Mitjà i Llunyà. Com a solistes han actuat amb orquestres simfòniques i a nombrosos festivals de música nacionals i internacionals, obtenint les màximes qualificacions de crítics i músics. Com a solistes i músics de cambra han gravat moltes hores de música i recitals en directe per a la ràdio i televisió polonesa. per a la BBC italiana, alemanya, anglesa, americana, coreana, croata, eslovaca, austríaca, txeca i a Londres. Han gravat 12 CD. També imparteixen classes magistrals d'interpretació musical a, entre altres llocs, Miami i Los Angeles (EUA), així com al Conservatori de Música de Londres, Reykiavik, Catània, Osnabrück. Als anys 1991-1995 van ser directors del Festival Internacional de Música de Sandomierz i des del 1994 són coautors i directors artístics dels Festivals Internacionals de Música Oblidada que se celebren anualment. El 2016 tots dos van rebre el Premi Honorífic de la ciutat de Tarnów pels seus mèrits artístics durant tota la seva vida i el Ministre de Cultura i Patrimoni Nacional els va concedir la insígnia "Mèrit per a la cultura polonesa"