Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

ROMEO ET JULIETTE (BALLET DE L'ÒPERA DE PARIS)

Cine

  • ROMEO ET JULIETTE (BALLET DE L'ÒPERA DE PARIS)

Ciudad: Sitges

Lugar: Cinema Prado de Sitges

De domingo 30 enero 2022, 11:00 h a 13:30 h

Ver descripción del evento
Romeo et Juiette un matí al ballet Cinema Prado Sitges us proposa passar un matí de diumenge gaudint d’un dels millors espectacles... Leer más

Romeo et Juiette un matí al ballet

Cinema Prado Sitges us proposa passar un matí de diumenge gaudint d’un dels millors espectacles de ballet del món directament des de l’Òpera de París. En aquesta producció de Romeu i Julieta que restitueix la passió al drama shakesperià, s’entremesclen l’esplendor i la violència amb la truculència i la bellesa. Seguint escrupolosament la partitura de Prokófiev, molt propera a l’obra original, el coreògraf va produir una versió en què “el jove es converteix en home” davant d’una apassionada Julieta que, tot just sortint de la infància, també es converteix tràgicament en dona El seu amor no pot ser declarat obertament, ja que les seves respectives famílies, els Montesco i els Capuleto, estan enfrontats per una enemistat ancestral.

Sinopsi

La història de Romeu i Julieta és ben coneguda. Dos joves que viuen una història d’amor que pretén superar l’odi que oposa les dues famílies. El coreògraf Rudolf Nuréyev va crear aquest ballet de 3 actes per a l’Òpera de París el 1984 amb música de Serguei Prokófiev, i amb una fidelitat absoluta a l’obra de teatre. Va concebre la seva coreografia per servir en tot moment el text de Shakespeare, plasmant la passió que sentia el dramaturg pel teatre, en una Verona magníficament reconstruïda.

A cada pas de ball, a cada sol, a cada pas de deux, la coreografia aconsegueix suscitar emocions i sentiments, i realçar l’amor, la bellesa i també l’humor i l’alegria, la passió i la violència.

Els espectaculars decorats que ens traslladen a Verona, els vestits sumptuosos i la magnífica música de Prokófiev completen el conjunt d’aquest ballet, una veritable obra mestra, on tot es reuneix perquè aquesta història d’amor eterna ens maravilli i ens emocioni.

Fitxa Tècnica

Durada: 2h35

Director musical: Vello Pähn

Director d’escena: Rudolf Nureyev

Escenografía: Ezio Frigerio

Coreografia: Rudolf Nureyev

Il·luminació: Vinicio Cheli

Vestuari: Ezio Frigerio, Mauro Pagano

Any: 2020