Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Ruta literària del grup modernista de Reus

Culturales

  • Ruta literària del grup modernista de Reus
  • Ruta literària del grup modernista de Reus
  • Ruta literària del grup modernista de Reus

Ciudad: Reus

Lugar: Punt de trobada: Plaça del teatre, Reus

De sábado 15 abril 2023, 17:00 h a 18:30 h

Ver descripción del evento
“Tot lo que siga obra de la meva ploma com a escriptor i del meu caràcter com a home, per força ha de portar el segell d’aquella encontrada... Leer más

“Tot lo que siga obra de la meva ploma com a escriptor i del meu caràcter com a home, per força ha de portar el segell d’aquella encontrada de la nostra terra” Josep Aladern.

Una oportunitat per enriquir la nostra mirada de la ciutat amb els ulls, els pensaments i el cor d’uns joves literats que volien canviar la cultura catalana des de Reus, aleshores la segona ciutat de Catalunya. Descobrirem què van aportar a la cultura del Camp i de Catalunya, aquest grup de joves, agrupats al voltant de llibreria i impremta “La Regional” amb el carismàtic Josep Aladern (pseudònim d’en Cosme Vidal) al capdavant. Un grup de joves inquiets (Màrius Ferré, Hortensi Güell, Miquel Ventura, Pere Cavallé, Plàcid Vidal, Joan Puig i Ferreter, Antoni Isern, entre altres) plenament integrats en el seu temps, a l’avantguarda i inscrits dins del modernisme català que ens faran sentir el batec d’aquella ciutat que ja només viu als llibres.

Aquesta ruta literària i urbana al voltant del Grup Modernista de Reus, a més d’un acostament a la història del Grup Modernista i a alguns dels textos dels autors que en van formar part, també repassa imatges i referents del Reus del tombant dels segles XIX i XX.

La proposta compta amb la col·laboració del Centre de Lectura, Espais Escrits-Xarxa del Patrimoni Literari Català, Museu de Reus i Restaurant Vermuts Rofes.

Data: 15/04/23 a les 17h, a la plaça del teatre de Reus.

Preu: 7€ per persona (despeses de gestió no incloses).