Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Caminata, Culturales

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Ciudad: Aleixar, L'

Lugar: Punt de trobada: Mirador-aparcament entre Maspujols i l’Aleixar

De sábado 28 octubre 2023, 10:00 h a domingo 3 diciembre 2023, 14:00 h

Ver descripción del evento
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Leer más

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Aquest any 2023 celebrem 125 anys del naixement de Marià Manent i els 150 del naixement de Joaquim Mir.

Us proposem dues rutes, la clàssica de 4h, i l'essencial, de 2h.

- Ruta essencial (2h, 10€): 19/11/23 (visitem l'Aleixar i l'ermita de Sant Blai) i 25/11/23 (visitem l'Aleixar i Maspujols).

- Ruta clàssica (4h, 12€. Visitem L'Aleixar, ermita de Sant Blai i Maspujols): 28/10/23 i 3/12/23.

*Despeses de gestió no incloses

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat [email protected]