Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Culturales

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
Agotadas

Ciudad: Aleixar, L'

Lugar: Punt de trobada: mirador-aparcament l'Aleixar

De sábado 21 marzo 2020, 10:00 h a domingo 26 abril 2020, 14:01 h Varias sesiones

Ver descripción del evento
sáb. 21 mar.
10:00 h
Finalizado
dom. 26 abr.
10:00 h
Finalizado
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Leer más

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Preus: 10€ adults / Gratuït de 0-12 anys. / *Despeses de gestió no incloses 

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat codol@codoleducacio.com