Evento finalizado

Som i Serem: del Punt Pla a la Jota

Danza

  • Som i Serem: del Punt Pla a la Jota

Ciudad: Pineda de Mar

Lugar: Pineda de Mar

De domingo 19 mayo 2019, 18:00 h a 20:00 h

Ver descripción del evento
L’Esbart Dansaire de Rubí fomenta l’ensenyament de la dansa catalana mitjançant la seva escola, la producció i la presentació d’espectacles... Leer más

L’Esbart Dansaire de Rubí fomenta l’ensenyament de la dansa catalana mitjançant la seva escola, la producció i la presentació d’espectacles amb el cos de ball, i la conservació i la difusió de les tradicions catalanes.

És prou coneguda la tasca de l’Esbart en la recerca de nous camins per a la presentació de les danses tradicionals de les terres de parla catalana partint sempre del respecte escrupolós dels documents, però aportant a les seves interpretacions tota la riquesa i la qualitat tècnica habituals de la dansa escènica i convertint, d’aquesta manera, els materials populars en un autèntic espectacle de dansa.

Amb Som i Serem: del Punt Pla a la Jota, l’Esbart desplega damunt de l’escenari un panorama de la dansa del Principat volgudament tradicional. Una primera part amb danses de la Catalunya Vella, la dels comtats de la Marca, la del ball pla, les danses de cerimònia i la tenora. I una segona part amb balls de la Catalunya Nova, la de les terres de la dolçaina i la jota.

Durada: 90 minuts

Direcció artística: Jordi Rubio

Cos de ball: Esbart Dansaire de Rubí