Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Una imagen terrestre | Festival TNT 21

Teatro

  • Una imagen terrestre | Festival TNT 21
  • Una imagen terrestre | Festival TNT 21

Ciudad: Terrassa

Lugar: Teatre Alegría

De viernes 1 octubre 2021, 21:00 h a 22:10 h

Ver descripción del evento
vie. 1 oct.
21:00 h
Finalizado
Després de set anys ocupades amb el projecte-teranyina Díptico por la identidad, el col·lectiu Vértebro (format per les andaluses Ángela... Leer más

Després de set anys ocupades amb el projecte-teranyina Díptico por la identidad, el col·lectiu Vértebro (format per les andaluses Ángela López, Juan Diego Calzada i Nazario Díaz) va decidir l’any 2019 que calia fer barbecho.

Barbecho és un terme que ve d’abans de l’asfalt. En agricultura, vol dir deixar la terra tranquil·la durant un temps tan improductiu com necessari. Per les integrants de Vértebro es tractava de donar-se un temps per deixar emergir, o retrobar-se, amb raons pertinents per seguir creant en el context climática i políticament hostil en què vivim. Agafar distància per observar el paisatge i escollir nous focs i nous camins per perseguir-los, o mirar d’apagar-los.

Dos anys precaris i una residència de creació del TNT més tard, Vértebro arriba al festival d’enguany havent reordenat els mobles del seu univers poètic. S’hi tornen a sentir còmodes. Des d’allí, ens envien una postal, una primera imatge o reflexió sobre la terra i els focs que l’assetgen. El tema? La sobrepoblació i, amb ella, la qüestió sobre si el dret a la vida humana és superior al dret a la Vida - i punt.

Les postals solen ser petites composicions dins un marc ben dibuixat i una pot escriure-hi el que vulgui a darrere, personalitzar-la, estripar-la, respondre. La composició d’Una imagen terrestre consisteix de cossos en acció, dispositius lumínics i una banda sonora que sembla treta d'una peli de ciència ficció. Tot per generar una tensió, un suspens entre els mitjans artístics en joc, la nostra mirada i les preguntes i provocacions existencials que Vértebro vol plantejar. Pel que fa a la banda sonora, la firma Isabel do Diego, alter ego de’n Juan Diego i picada d'ullet a l'advocació per la multiplicitat d'identitats i gèneres que també forma part de les renovades voluntats polítiques i poètiques del col·lectiu.

Una postal que ens convida a ser part de viatge i d'univers.