Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Visita guiada als entorns dels Golluts de Ribes amb Miquel Sitjar

Cine

  • Visita guiada als entorns dels Golluts de Ribes amb Miquel Sitjar

Ciudad: Ribes de Freser

Lugar: Plaça del Mercat, Ribes de Freser

Inicio: sábado 14 octubre 2023, 12:00 h

Ver descripción del evento
sáb. 14 oct.
12:00 h
Finalizado
ACTIVITAT D'ACCIÓ SOCIAL, DIVULGACIÓ O EDUCACIONALEntorns de Ribes de FreserDurada aproximada: 1 h 30 minEntrada 9€ amb registre previPunt... Leer más

ACTIVITAT D'ACCIÓ SOCIAL, DIVULGACIÓ O EDUCACIONAL

Entorns de Ribes de Freser

Durada aproximada: 1 h 30 min

Entrada 9€ amb registre previ

Punt de trobada: Plaça del Mercat, Ribes de Freser


DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

Amb Miquel Sitjar, pedàgog del Centre d'aprenentatge de Planoles.

Visitarem els indrets dels Golluts de Ribes, coneguts també com els "nans de Ribes", aquesta comunitat de ‘nans’ vivien plegats a prop del castell de Sant Pere. Va ser el 1886 quan de Morayta es va apropar a la Vila de Munt i va trobar cabanes on vivien aquests personatges reals. Es caracteritzaven per una petita alçada, viure aïllats de la resta dels veïns i per tenir desenvolupat un goll. Una història fascinant i d'una ètnia ara desapareguda.


Miquel Sitjar i Serra

Llicenciat en Filolofia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és docent al Camp d'Aprenentatge del Ripollès i guia turístic oficial, i és autor de diversos treballs sobre la vall de Ribes i el Ripollès. També ha estat director territorial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, ha presidit el Consell Comarcal del Ripollès i ha estat regidor de Ribes de Freser. és autor i editor de nombrosos llibres de caràcter històric i de recerca.
Organitza:

Dinàmic Enginy

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya. Diputació de Girona