Finalitzat

21a. FES-TA BRUIXA

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Camp C. Països Catalans

De 31-10-2021 18:00 a 01-11-2021 01:00

Categories: Culturals, Música

Tota la informació a firabruixes.cat/fes-ta-bruixa18.00 h - PRESENTACIONS     - CALENDARI DE LA FETILLERA          “Bruixes i Lluçanès” ... Llegir més

Tota la informació a firabruixes.cat/fes-ta-bruixa


18.00 h - PRESENTACIONS

     - CALENDARI DE LA FETILLERA

          “Bruixes i Lluçanès”

          La Fetillera és el col·lectiu feminista del Lluçanès.

          Al llarg de la història, el feminisme ha lluitat per la igualitat entre gèneres. Des de l’escolarització de la dona fins aconseguir el vot femení. Tot i així, encara queda molt camí per recórrer.

     - DONES AL MARGE. Bruixes i altres històriers d'estigma i oblit.

          Llibre d’Ivet Eroles Palacios amb il·lustracions de Maria Anaïs Miranda Solé

          Dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Unes, perseguides per bruixes; altres, amb un paper singular dins la seva comunitat. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, defensores de pobles amenaçats pels pantans, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere… Catorze protagonistes de l’experiència històrica de l’estigma que avui en dia encara pesa sobre les dones.


19.30 h - CONCERT

     MIREIA VIVES & BORJA PENALBA

     “Cançons de fer camí”

      Mireia Vives i Borja Penalba fan un viatge pels camins que junts han trepitjat al llarg dels últims 5 anys, i ens ho mostren en forma de cançons, amb la peculiar coherència de les pròpies contradiccions, amb la passió de qui estima la terra, amb la ràbia de qui veu llibertats empresonades, o amb l’estima per l’univers poètic de Montserrat Roig, Joanjo Garcia, Maria Mercè Marçal, David Caño, Salvat-Papasseit, Roc Casagran, Bob Dylan o Leonard Cohen.


21.30 h - ESPECTACLE

     FUN DAN MONDAYS

     “Tärab”

     Tarab és l’extasi que ens produeix la música; una catarsi de plaer als sentits, plaer al cor i plaer a la ment. Amb una força que és capaç de remoure’ns les entranyes, la música és el fil conductor de l’espectacle, una música original de la Cia Fun Dan Mondays que s’interpreta completament en directe i que els personatges fan servir per emocionar-se i per emocionar, per comunicar-se entre ells i amb el públic.


Tot seguit, MÚSICA I (RE)TROBADES

     DJ RUTXO

     Resident de les sales “El Sielu” de Manresa i “La Cabra” de Vic. Festes majors, revetlles, casaments, vetllades més íntimes… I és que al Rutxo no se li escapa cap mena d’esdeveniment! Bateria de naixement porta la música dins seu des dels primers batecs.


Hi haura zona de barres i food tracks

Les inscripcions estan tancades.