Esdeveniment finalitzat

Aida (en directe des del Liceu de Barcelona)

Cine, Música

  • Aida (en directe des del Liceu de Barcelona)
Exhaurides

Ciutat: Sant Pere de Ribes

Lloc: Plaça Marcer, 7 08810

Inici: dimecres 22 de gener 2020, 19:45 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dc. 22 de gen.
19:45 h
Esdeveniment finalitzat
LA HISTÒRICA PRODUCCIÓ AMB ESCENOGRAFIA DE MESTRES CABANES regressió-SA A LICEU AMB Pirozzi, MARGAINE I MEADE.La Aida dels nostres... Llegir més

LA HISTÒRICA PRODUCCIÓ AMB ESCENOGRAFIA DE MESTRES CABANES regressió-SA A LICEU AMB Pirozzi, MARGAINE I MEADE.
La Aida dels nostres pares, dels nostres avis o dels nostres besavis. Tornen els decorats hiperrealistes de Josep Mestres Cabanes, realitzats en 1945 i que mostren amb tot el seu esplendor la gran escola de l’escenografia catalana. Sempre a el servei de la pompositat -però també de l’intimismo- de l’antepenúltima òpera de Verdi, els decorats de l’artista de Manresa segueixen la tradició de l’historicisme sense caure mai en el kitsch.

Amb Aida, 1 Verdi de 58 anys demostrava la seva força gegantina i la seva saviesa musical i teatral a l’escriure un drama intens, una òpera sobre el triangle amorós que condueix a Aida, Amneris i Radamés a plasmar la passió, l’amor i l’odi fins a les últimes conseqüències. El rerefons de l’antic Egipte -la òpera va ser escrita per celebrar la inauguració de canal de Suez- és l’excusa per tractar la temàtica amb grans escenes simfonicocorals, sense oblidar les magnífiques àries que recorren l’extensa partitura.

Debut de la soprano nord-americana Angela Meade al Liceu.