MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

Al viento. Pedro Soler i Gaspar Claus

Música

  • Al viento. Pedro Soler i Gaspar Claus

Ciutat: Vallromanes

Lloc: Rambla de Vallromanes, 65

Inici: dissabte 21 juliol 2018, 22:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
El 2011 el violoncel·lista Gaspar Claus, juntament amb el seu pare, el guitarrista flamenc Pedro Soler es desplacen a Nova York.... Llegir més

El 2011 el violoncel·lista Gaspar Claus, juntament amb el seu pare, el guitarrista flamenc Pedro Soler es desplacen a Nova York. Allà neix el primer disc “Balarde” on hi ha una mena de duel artístic entre pare i fill, entre dues generacions. És un treball brillant i una col.laboració exitosa.

El seu disc “Al viento” es va iniciar a la freda Islàndia i va acabar a la tòrrida Espanya. Aquest cop Soler i Claus escullen com a protagonista “la Petenera” (figura andalusa maleïda que va inspirar a Lorca i que encara espanta els vells, sembradora de caos, perquè el seu amor pur, va ser ferit”).

Pedro Soler (GUITARRA)

Guitarra flamenca, neix el 1938 a la ciutat francesa de Narbonne. Fascinat per l’art del flamenc, és iniciat pels andalusos exiliats. Més tard, el cantaor Jacinto Almadén se l’emporta amb ell a Madrid com a segon guitarrista de la seva companyia (Sonidos Negros) i allà  coneix al cèlebre Pepe Badajoz que es convertirà en el seu amic i el seu mestre. Després de la mort d’Almadén, Soler passa llargs anys al costat dels mestres Pepe de la Maltrona i Juan Varea. Més tard, acompanya a grans noms del flamenc  com a Enrique Morente, Carmen Amaya, Miguel Vargas, Inés Bacán, Atahualpa Yupanqui. El premi Nobel de Literatura Miguel Ángel Asturias comentava en aquests termes el talent del guitarrista francès: “los dedos de Pedro Soler son los cinco sentidos de la guitarra. La guitarra entre sus manos, mira, oye, canta, siente y habla”.

Gaspar Claus (VIOLONCEL)

Va néixer a París el 1983 i és fill del guitarrista Pedro Soler. Amb només 5 anys comença estudiar violoncel al Conservatorio Nacional Superior de Música de París, on continua la seva formació clàssica amb Philip Muller. El seu estil propi i la seva interpretació personal li han portat a realitzar innumerables i variables col·laboracions, des del rock (Jim O’Rourke, Sufjan Stevens o Peter Von Poehl), a la música clàssica (Bruyce Dessner), l’experimental (Keiji Haino o Serge Teyssot-Gay) o el flamenc (amb el seu pare i Inés Bacán). Ha col·laborat també amb coreògrafs com a Nina Dipla o Moeno Wakamatsu.

Entrada: 3€. Gratuïta pels abonats del Casal.