Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Anellament d'aus a la Corbatera - SETMANA DEL TURISME DE SALLENT

Altres, Caminada

  • Anellament d'aus a la Corbatera - SETMANA DEL TURISME DE SALLENT
  • Anellament d'aus a la Corbatera - SETMANA DEL TURISME DE SALLENT
  • Anellament d'aus a la Corbatera - SETMANA DEL TURISME DE SALLENT

Ciutat: Sallent

Lloc: Estany de la Corbatera

De diumenge 5 de maig 2024, 8:00 h a 12:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Els ocells són capturats per ser anellats de maneres molt diverses. Molts són anellats al niu quan són pollets, la qual cosa és molt... Llegir més

Els ocells són capturats per ser anellats de maneres molt diverses. Molts són anellats al niu quan són pollets, la qual cosa és molt valuosa ja que ens dóna una informació molt precisa de la seva edat i el seu origen. El mètode més utilitzat per anellar ocells completament crescuts és la xarxa japonesa, de malla molt fina que es col·loca verticalment i que és especialment dissenyada per agafar els ocells quan volen. Aquest mètode és molt efectiu, però els ocells només poden ser extrets de la xarxa amb seguretat per anelladors experimentats com son els del Parc de la Séquia.

El tram mitjà del riu Llobregat presenta una colla de peculiaritats en el seu pas per la Corbatera. En primer lloc, el riu entra en una extensió de terrenys plans. Això provoca que l'aigua discorri lentament i suau a causa de l'escàs desnivell. Cal destacar a més la presència de força varietat d'hàbitats en ben poca superfície: bosc de ribera autòcton ben conservat (àlbers, freixes i salzes), pinedes de pi pinyoner, retalls de roureda, talussos de margues vermelles, sorrals, codolars i una gran extensió de canyissar i boga.

INFORMACIÓ:

Horari: 8:00h inici amb tots els passos, després sessions reduïdes a 9:00h, 10:00h i 11:00h

Ubicació aparcament: vora el Mas de la Sala

Ubicació inici: estany de la Corbatera

Preus

- 4.00€ entrada general

- 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Cal inscripció prèvia

Respecteu l'espai, el silenci i els animals de l'entorn

Com arribar-hi:

Deixar el cotxe a l'espai d’aparcament vora el Mas de la Sala (Sortida 59 de la C-16) i desplaçar-se a peu uns 200m fins arribar a l'espai natural de l'estany de la Corbatera on té lloc l’activitat.

*En cas de dubte, clicar sobre les ubicacions més amunt (en cursiva) i us conduirà directament als punts d'origen per Google Maps.