Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Biologia i identificació dels rapinyaires diürns

Formació

  • Biologia i identificació dels rapinyaires diürns
  • Biologia i identificació dels rapinyaires diürns
  • Biologia i identificació dels rapinyaires diürns

Ciutat: Caldes de Montbui

Lloc: Institut Manolo Hugué

De dimarts 13 de febrer 2024, 19:00 h a dissabte 2 de març 2024, 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dt. 13 de febr.
19:00 h
Finalitzat
La Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza el curs Biologia i identificació dels rapinyaires diürns, que es farà a partir... Llegir més

La Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza el curs Biologia i identificació dels rapinyaires diürns, que es farà a partir del 13 de febrer a l’Institut Manolo Hugué i serà impartit per Abel Julien. Aquest curs consta de 4 sessions teòriques que seran en dimarts i dijous de 7 a dos quarts de 9, i un dia d'observació. Per tant, hi haurà classe els dies 13, 15, 20 i 22 de febrer i l'observació es farà el dissabte 2 de març.

Biologia i identificació dels rapinyaires diürns: Si hi ha uns ocells que tothom troba espectaculars, són els rapinyaires. Des del falcó pelegrí, l’animal més ràpid del planeta, fins als voltors, amants de la carn putrefacta, els rapinyaires desperten un interès com cap altre grup d’ocells. Si profunditzem en la seva biologia, aquest interès esdevé autèntica fascinació. En aquest curs aprendrem aspectes de la seva biologia que van molt més enllà de caçar i menjar. Veurem per què el pollet de trencalòs mata el seu germà just acabat de néixer, com és l’ull d’una àguila daurada per poder tenir una visió prodigiosa, com migren milers de kms sense esforç o com competeixen entre ells pels recursos, entre moltes altres coses. Veurem també com identificar-los, primer d’una forma bàsica (com distingir els milans de les arpelles, els aligots de les àguiles) i després entrarem en les diferents espècies per aprendre els trucs de la seva identificació. Sabies que si un rapinyaire tipus àguila presenta una zona transparent a cada ala, sempre és una àguila calçada?

Complementarem les classes teòriques amb una sortida pràctica a una zona rica en rapinyaires a les terres de Ponent.

Aquest curs estarà impartit per l’Abel Julien. Ell es dedica a la docència i a la divulgació del món dels ocells entre el gran públic. Està vinculat, des dels seus orígens, a l’Institut Català d’Ornitologia, del qual n’és soci fundador i en va ser president de 1989 a 2005. Ha assessorat l’administració pública, empreses i entitats diverses en qüestions de biodiversitat i de mitjans de comunicació, com el programa Tocats de l’Ala de TV3 o en les preguntes d’ornitologia de concursos televisius. De 2014 a 2019 ha format part de la direcció organitzativa del Delta Birding Festival, el festival d’ornitologia més gran del sud d’Europa. Des del seu blog (abeljulien.blogspot.com), escriu articles de divulgació per al gran públic. Actualment és cap de formació i professor de l’associació Aula i Natura, dedicada a la divulgació de les ciències naturals.

Aficionat a l’escriptura, ha estat guanyador del XXI Premi Helena Jubany de literatura amb el seu relat de ficció ornitològica L’ocell de Brinkley, Arkansas.