Ailàs: L'expansió de l'univers trobadoresc

Concerts, Música

Entràpolis
Només taquilla

Ciutat: Terrassa

Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís

De dimecres 22 de setembre 2021, 20:30 h a 22:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dc. 22 de set.
20:30 h
Només taquilla
AILÀSDegut que Terrassa avui està de dol per la mort de la nena aquesta matinada, es suspenen tots els actes. Per tant, aquest concert... Llegir més

AILÀS


Degut que Terrassa avui està de dol per la mort de la nena aquesta matinada, es suspenen tots els actes. Per tant, aquest concert d'avui dia 29/07/021 queda anul·lat i es reprograma pel proper 22 de setembre.Les entrades adquirides pel concert d'avui dia 29/07/2021 seran valides pel concert del dia 22/09/2021. De tota manera, qui vulgui pot sol·licitar la devolució de l'import de l'entrada mitjançant un correu electrònic a la bústia de cultura@terrassa.cat.Per qüestions alienes a l'organització, el concert " Cabra" previst pel proper dijous 29 de juliol, dins del cicle Sons del Temps, serà substituit per la formació "Ailàs".

Un projecte de música  medieval de caire trobadoresc on també hi participa el multi instrumentista Efrén López, juntament amb l'arpista i cantant Alba Asensi i la fidulista Gloria Aleza. Disculpeu les molèsties que aquest canvi pugui ocasionar. Si opteu per la devolució de l'entrada, haurieu de fer un correu a la bústia cultura@terrassa.cat.Dijous 29/7/2021 a les 20:30h Castell Cartoixa de Vallparadís.


Aquest trio està format per músics experimentats dins el camp de la música antiga i d'arrel (Jordi Savall i Hespèrion XXI, Ross Daly, Maria del Mar Bonet, L'Ham de Foc, Ony Wytars...) que ens presenten un nou programa dedicat exclusivament al repertori medieval dels segles XIII i XIV, interpretat amb instruments histò rics i arranjat amb recursos i estètiques imaginades a partir de les de l'època.

Ens suggereixen amb aquest recull de cançons un recorregut que segueix les petjades de l'innovador moviment trobadoresc, a través de les senderes traçades pels camins de peregrinació, les rutes de les croades o les vies medievals de comerç. El concepte de fin'amor o amor cortès, originat a Occitània a mitjans del segle XII, es va escampar gradualment per bona part de l'Occident europeu.La revolució estètica i filosòfica que aquesta nova tendència suscità va influenciar fortament tant la música com el pensament, i fins i tot la pròpia concepció de l'amor, per tot arreu on va arribar. Noves onades de creació poètica i musical van començar a expandir-se, cap a l'Orient fins a Itàlia i cap a Galícia i Portugal a l'Occident, inspirant entre d'altres les cantigas de amigo. També el regne de Castella va rebre influències directes de trobadors com ara en Guiraut Riquier, qui va servir a la cort del rei Alfons X el Savi. Cap al nord, a la França septentrional trobem a finals del s.XII la versió en langue d'oil, o francès antic, del fenòmen trobadoresc amb l'aparició dels trouvéres, i poc després a terres germàniques.


  • Efrén López: llaüt medieval, guiterna, ud, arpa gòtica, bendir, viola de roda, veu
  • Alba Asensi: arpa gòtica, veu
  • Gloria Aleza: viella, nyckelarpa, fídula, veu


Per qüestions sanitàries, no es permet la venda d'entrades física. Només es podran adquirir per internet.