Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic

Formació

  • Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic
  • Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic
  • Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic

Ciutat: Caldes de Montbui

Lloc: Centre, Ateneu Democràtic i Progressista

De dijous 23 de novembre 2023, 19:00 h a 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dj. 23 de nov.
19:00 h
Finalitzat
La Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza la conferència Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic, dins el... Llegir més

La Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza la conferència Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic, dins el cicle Dones en acció. 

Camins a Roma. La construcció de l'amor romàntic tòxic no pretén desmerèixer l'amor ni aniquilar-lo. L'amor és un sentiment noble que és imprescindible per a l'ètica i els valors de la humanitat, per conviure en societat i fer d'aquest món un lloc un xic millor. Aquest sentiment, l’amor, té un impacte social molt determinant i desencadenant de moltes històries i conseqüències. És present a la nostra construcció social i, per tant, en les nostres representacions socials.

Aquesta conferència és fruit de la investigació que es va portar a terme a la facultat de ciències de l’educació de la UAB amb les futures mestres d’educació infantil sobre si la construcció de l'amor romàntic tòxic determinava la seva elecció de continguts i de material per a treballar a l'aula amb alumnat d'infantil.

Però primer havien d’aprendre què és l’amor romàntic i començar a discernir entre què és amor i el que no ho és. Citant a Montse Barderi (2020) “Estimar és una de les experiències més intenses, profundes i transformadores” si és així, com és que fa tan mal a vegades? Han intentat buscar la resposta davant l’afirmació de Bel Olid (2017) "Elles estimaven i ells les estimaven, o això creien. Si una cosa és clara, és que ens ensenyen a estimar fatal". Així que el propòsit és reflexionar i entendre que si el que ens han dit fins ara que era amor i ara sabem que això no ho és, què hem de fer per transformar-ho?"

Laura Girbau Casajoana és directora del Centre de recursos pedagògics de Santa Perpètua de Mogoda, Ripollet i Montcada i Reixac. És professora associada de la Facultat d'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​al Departament de Didàctica de les Ciències Socials.

Si t'has matriculat al Cicle de dones, no cal que compris aquesta entrada.