Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

CICLE ELS TRES ARTISTES. JOSEP TOGORES

Culturals

  • CICLE ELS TRES ARTISTES. JOSEP TOGORES

Ciutat: Lloret de Mar

Lloc: Casal de l'Obrera

De dijous 15 de febrer 2024, 19:00 h a 21:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET JOSEP TOGORES (Cerdanyola del Vallès,... Llegir més

UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET 

JOSEP TOGORES (Cerdanyola del Vallès, 1893 - Barcelona 1970)

Josep Togores és un dels pintors més destacats de l’art català de la primera meitat del segle XX.

Després de la Guerra Civil, un cop recuperada la pau, els estiuejants tornen a Lloret. Un d'ells va ser el pintor Josep de Togores que va arribar l'any 1940 per passar l'estiu i li va agradar tant que va tornar els anys següents. Va formar una tertúlia que es reunia a l'últim pis de la Casa Egípcia, llavors un “edifici públic”.En relats d'alguns dels assistents a les reunions, va ser la dècada de 1940 l'edat d'or de la cultura lloretenca amb seu a les golfes de la Casa Egípcia, que havien batejat com L'Ou Ferrat, en al·lusió al Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges, vila en la qual Lloret s'hi emmirallava. Les parets estaven decorades amb els retrats al carbó dels membres i visitants d'aquella sorollosa acadèmia dibuixats per Togores, que ell denominava la “Capella Sixtina” de Lloret.

El biògraf de Togores, Esteve Fàbregas i Barri, descriu així l'ambient d'aquell grup, del que ell formava part, presidit per la formidable personalitat de l'artista: “En el decurs de les animades i divertides nits que vam passar en aquella estança, Togores va dibuixar a les parets, al carbó, de primer impuls i sense esborrar cap traç, el perfil dels qui componíem el grup i d'alguns amics de la societat i del món de l'art de Barcelona que l'anaven a veure; (:::)”

La Casa Egípcia de Lloret de Mar; Montserrat Ferrandis. Revista Sesmond, 2021 (SAMLM)