Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

CICLE ELS TRES ARTISTES. NICOLAU MARIA RUBIÓ I TUDURÍ

Culturals

  • CICLE ELS TRES ARTISTES. NICOLAU MARIA RUBIÓ I TUDURÍ

Ciutat: Lloret de Mar

Lloc: Casal de l'Obrera

De dijous 29 de febrer 2024, 19:00 h a 21:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET NICOLAU MARIA RUBIÓ I TUDURÍ (Maó... Llegir més

UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET 

NICOLAU MARIA RUBIÓ I TUDURÍ (Maó 1891 - Barcelona 1981)

El marquès de Roviralta va encarregar l’any 1919 el projecte dels jardins de Santa Clotilde a un jove paisatgista i arquitecte: Nicolau Maria Rubió i Tudurí. L’arquitecte era un jove immers en les corrents artístiques preponderants del moment, com el Noucentisme.

Va ser arquitecte, urbanista, dissenyador de jardins, escriptor, traductor, dramaturg i periodista. L’any 1917 va ser nomenat director de Parcs i Jardins a Barcelona. L’aspecte més important de la seva trajectòria va ser la planificació de jardins amb un concepte del jardí integrat en l’entorn, amb una organització de la natura sense violències geomètriques seguint l’ideal del noucentisme català en equilibri amb el Mediterrani. Va ser deixeble de Forestier, amb qui va treballar durant l’Exposició Universal de 1929 a Barcelona.