Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plom

Cine

  • Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plom
  • Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plom
  • Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plom

Ciutat: Espluga de Francolí, L'

Lloc: Sala Folch i Torres del Casalet

Inici: diumenge 10 de desembre 2023, 18:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 10 de des.
18:30 h
Finalitzat
Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plomDiumenge 10 de desembre de 2023  a 2/4 de 7 de la tarda.Sala Folch i Torres del... Llegir més

Cicle Gaudí - L'Espluga de Francolí - Un cel de plom

Diumenge 10 de desembre de 2023  a 2/4 de 7 de la tarda.
Sala Folch i Torres del Casalet de l'Espluga de Francolí

Presentació i col·loqui final a càrrec de Mar Gili, regidora de Cultura de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, Miquel Romans, director de la pel·lícula i Carme Martí, escriptora de la novel·la.


“ Un cel de plom”, del director Miquel Romans i amb Nausicaa Bonnín.

Sinopsi: 

L’any 1945, amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català, jove republicana feminista, torna a França després d’haver estat empresonada per l’exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida en llibertat, rememora els fets viscuts un any abans, quan amb un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Van ser conegudes com El Comando de les Gandules. Però la veritable resistència de la Neus Català tot just acaba de començar: la lluita per la memòria.

No recomanada per menors de 16 anys i especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere

Versió orginal en català.

Disponibles a l'aplicació mòbil Audescmobile. Aplicació que permet als usuaris cecs accedir des del seu mòbil, de manera sincronitzada, a les audiodescripcions de les pel·lícules. 

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de la regidoria de cultura recupera la programació estable de cinema al municipi de la ma del projecte Cicle Gaudí, un circuit estable de cinema fet a Catalunya, gràcies a l’acord amb l'Acadèmia del Cinema Català.


La Sala Folch i Torres del Casalet, acollirà una programació cinematogràfica estable pensada per a públics joves i adults, una oferta d’oci, amb la projecció de deu títols de cinema fet a Catalunya.


Del mes de setembre al mes de juny l’Espluga projectarà cada mes un títol proposat per l’Acadèmia del Cinema Català. Les projeccions tindran lloc de setembre a juny, a la Sala Folch i Torres del Casalet, amb un aforament limitat. Les sessions començaran a 2/4 de 7 de la tarda. Les dates seran aquest 2023 el diumenge el 10 de desembre. Amb l’inici del nou any, el 2024 les dates seran els diumenges 21 de gener, el 18 de febrer, el 17 de març, 21 d’abril, el 19 de maig i es clourà el cicle amb la darrera projecció el 2 de juny.


Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a través de la plataforma de venda d’entrades www.entrapolis.com o a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí de manera presencial i a l'entrada de la projecció.


Entrades a la plataforma Entrapolis:

https://www.entrapolis.com/entradas/cicle-gaudi-lespluga-de-francoli-un-cel-de-plom

El preu de cada projecció, estipulat per l’organització del cicle, serà de 4,50 €. La tarifa reduïda és de 3 € i se’n poden beneficiar els majors de 65 anys, els titulars del Carnet Jove i els socis de la Federació Catalana d'Ateneus de Catalunya. A més, els subscriptors del diari la Vanguardia gaudiran d’un 2x1, modalitat que només es podrà comprar a través de l’Oficina de Turisme.

La difusió de la programació d’estrenes es farà a través de les xarxes socials de l’Espluga Turisme i l’Ajuntament, de la veu pública i sistema d’Ebandos, amb cartells físics i es podrà consultar a l’apartat web del cicle a l’Espluga: https://www.ciclegaudi.cat/sales/lespluga-de-francoli/ 

El projecte Cicle Gaudí, una xarxa estable de cinema al territori
El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Des del seu naixement, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, passant de les 12 sales amb què va engegar el 2016 a la província de Barcelona, al centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i part de l’estranger.

La voluntat que hi ha darrere aquest projecte és promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, entitat que impulsa el Cicle Gaudí, neix amb l’objectiu de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius de la professió en matèria artística i científica, de forma anàloga a altres acadèmies cinematogràfiques.

Recomanacions per al públic assistent:

• Es recomana arribar als actes i espectacles amb 30 minuts d’antelació, per facilitar l’aplicació de les gestions d’accés i el correcte acomodament del públic.

• Queda prohibit menjar o beure durant l'acte o espectacle.

• No es podrà assistir als actes o espectacles si es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 (febre, tos, diarrea, vòmits, nàusees, malestar general, etc.).

Accés i sortida, inscripcions i controls:

• L’accés a l'espai es farà per un espai delimitat. Cal seguir i respectar les indicacions i la senyalística en tot moment.

• L’accés a l'acte es farà sempre amb reserva o compra d’entrada. 

• Els controls d’accés es realitzaran digitalment amb escaneig mitjançant codi QR al mòbil o amb lectura d’entrada física.

• L’entrada i sortida de l'acte serà gradual i ordenada, mitjançant les indicacions de l’organització.

• S’ha d’ocupar exclusivament l'espai assignat o indicat.

Mesures de l'espai:

• L'espai estarà degudament senyalitzat i adequat amb material higiènic per a poder seguir i preservar les mesures de seguretat en tot moment.

• En tots els actes hi haurà un responsable que vetllarà perquè les mesures se segueixin

• Tots els espais són amb aforament limitat, cal respectar-lo.

Sobre els drets d'imatge *

De conformitat amb allò que estableixen els articles 6.1 i 11.1 de la LOPD i a l’art. 2.2 de la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la mateixa imatge, omplint aquest formulari d’inscripció autoritzes expressament a l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí a captar, utilitzar i publicar la teva imatge, i a cedir-la a tercers amb finalitats informatives i no comercials.

Sobre les dades personals *

En virtut de la Llei 15/1999 de 13 de setembre, sobre la Protecció de Dades de caràcter personal, et fem coneixedor que les teves dades personals s’incorporaran en un fitxer responsabilitat de l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí. La finalitat d'aquest fitxer és la gestió adequada de les inscripcions dels espectacles. En aquest sentit, vostè consent expressament la recollida i el tractament de les seves dades per a la finalitat esmentada. No es realitzaran cessions al marge de les obligades per llei. Pot exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, (Plaça de la Vila, 1 43440 de l'Espluga de Francolí) o enviar un correu electrònic a [email protected]

Sobre l'anul·lació de l'activitat *

L’organització es reserva el dret de fer canvis o suspendre l’activitat per motius aliens o bé per no arribar al mínim de participants. També es reserva el dret de variar les condicions de l’activitat per raons organitzatives i de seguretat.