Finalitzat

CONCERT 96 ANIVERSARI - REQUIEM FOR THE LIVING

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Església Santa Maria de Gràcia

De 28-05-2022 20:30 a 28-05-2022 21:30

Categories: Concerts

L'Orfeó Atlàntida celebra el 96è aniversari amb el Requiem for the Living de Dan Forrest, que representarà per Sant Joan a la Southwark... Llegir més

L'Orfeó Atlàntida celebra el 96è aniversari amb el Requiem for the Living de Dan Forrest, que representarà per Sant Joan a la Southwark Cathedral  Londres juntament amb cors i orquestra professionals procedents de UK i USA. 


L’obra.

Dan Forrest va compondre Rèquiem for the Living per encàrrec de la Hickory Choral Society de Carolina del Nord, dirigida per Don Coleman, amb motiu del 35è aniversari del cor. Es va representar per primera vegada el març de 2013. S'ha representat amb freqüència als Estats Units i a l'estranger.

Forrest va prendre algunes parts de la missa de Rèquiem, però disposades en diferent ordre, i va afegir un moviment, Vanitas Vanitatum, com a segon moviment.

Introit - Kyrie

Vanitas Vanitatum

Agnus Dei

Sanctus

Lux Aeterna

El primer moviment utilitza el text tradicional Introit i Kyrie del Rèquiem. El segon moviment tracta de la fugacitat de tot el que és viu, basat en textos en llatí que no solen formar part del Rèquiem que en canvi té una secció Dies irae. Vanitas Vanitatis combina textos de dues fonts bíbliques, Eclesiastés i el Llibre de Job. Està configurat de manera espectacular per ritmes i girs sorprenents. Un crític va trobar que la música recordava a la Simfonia d'Orgue de Camille Saint-Saëns.

El tercer moviment és l'Agnus Dei, que normalment es troba al final d'un Rèquiem, i demanant a l'Anyell de Déu que concedeixi misericòrdia i repòs etern. És el primer moviment que compta amb una soprano solista, per a un toc humà específic. El quart moviment, Sanctus, que sovint es troba al centre d'un escenari de Rèquiem, és en forma ternària. El text "Pleni sunt caeli et terra gloria tua" (El cel i la terra estan plens de la teva glòria) està ambientat amb música inspirada en imatges preses del telescopi espacial Hubble i en la imaginació d'una ciutat plena de vida. El moviment final, Lux Aeterna (Llum eterna), també inclou text de l'Evangeli de Mateu, "Veniu a mi, tots els que treballeu" (Mateu 11:28-29) va ser presentat per Händel en el Messies, i pot ser cantat per un solo de tenor.

En la majoria de moviments, les melodies llargues sovint comencen de manera misteriosa i suau i es desenvolupen cap a un final brillant. Un sol cantant no seria capaç de contenir la respiració per a les frases llargues, però un cor pot, mitjançant la respiració esglaonada, crear la impressió d'interminables melodies.


Les inscripcions estan tancades.