Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

CORAL ESPÍGOL . Calidoscopi musical

Concerts

  • CORAL ESPÍGOL . Calidoscopi musical

Ciutat: Palma de Cervelló, La

Lloc: Teatre de l'Aliança Palmarenca

De diumenge 12 de juny 2022, 18:30 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 12 de juny
18:30 h
Finalitzat
La Coral Espígol va ser fundada la tardor de 1979 pel seu actual director, Quim Manyós. Actualment té la seu al Centre Artesà Tradicionarius,... Llegir més

La Coral Espígol va ser fundada la tardor de 1979 pel seu actual director, Quim Manyós. Actualment té la seu al Centre Artesà Tradicionarius, lloc des d'on es promou la música tradicional i popular catalana i d'arreu del món. Està formada per 67 cantaires.

En aquests 42 anys la coral ha realitzat nombrosos concerts, sobretot a Catalunya, però també ha fet diversos intercanvis amb corals estrangeres i d'altres autonomies de l'estat espanyol. El seu repertori, de més de quatre-centes obres, inclou composicions d'estils i d'èpoques molt diverses, des del Renaixement fins a la música contemporània, passant pel jazz i obres de grans compositors amb acompanyament orquestral: Missa Nelson i Missa de Sancti Nicolai de Haydn; Vesperae solenne de confessore i Misses Brevis 49 i 194 de Mozart; Gloria i Magnificat de Vivaldi, i els Anthems de la Coronació de Händel.

També cal destacar les representacions de l'espectacle coral amb instruments tradicionals Cançons en un cove, basat en el cançoner català del s. XVI-XVIII, amb la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius, i de l'obra Diàlegs entre Fauré i Saint-Saëns, que barreja la representació teatral amb la interpretació coral, tots dos espectacles amb guió original de Quim Manyós. Els Diàlegs van ser interpretats el dia 21 de juny de 2011 a la sala gran de l'Auditori de Barcelona en la celebració de la Festa de la música.

L'any 2013 la coral va estrenar un nou espectacle que combinava representació teatral i cant coral, titulat Cançons que van canviar el món.

L'any 2015 amb motiu de la celebració del 35è aniversari de la coral es van estrenar dues noves obres amb acompanyament orquestral: el Magnificat de Vivaldi i la Missa Brevis K49 de Mozart.

En els darrers anys la coral ha interpretat la Misa Criolla, d'Ariel Ramírez, i ha estrenat dos nous repertoris "Cançons d'arreu del món", interpretat en diverses llengües minoritàries, i de "Música tranquil·la", amb composicions de Peterson-Berger, Sibelius, Grieg, Fauré, Rutter i Whitacre.

Diumenge 12 de juny interpretaran al teatre de l'Aliança Palmarenca un seguit de cançons del seu repertori; l'han anomenat Calidoscopi Musical; seran un total de 16 cançons, algunes de les quals formen part del folklore català, basc i internacional.