Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Doc del mes: Com robar un país

Cine, Culturals

  • Doc del mes: Com robar un país

Ciutat: Sant Quirze del Vallès

Lloc: Sala d'Actes de la Biblioteca de Sant Quirze

De dijous 27 de maig 2021, 18:00 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dj. 27 de maig
18:00 h
Finalitzat
Com robar un país. Dir: Rehad Desai & Mark Kaplan. Sud-àfrica (2019) 93 min. VO en anglès i zulú, subtitulada en català.Un grup... Llegir més

Com robar un país. Dir: Rehad Desai & Mark Kaplan. Sud-àfrica (2019) 93 min. VO en anglès i zulú, subtitulada en català.

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en el que està implicat Jacob Zuma, qui fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció rep una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica van trobar les proves que deixaven al descobert el modus operandi darrere del segrest econòmic de l'estat de Sud-àfrica, per part d'interessos privats i amb l'ajut d'alguns polítics.

Gràcies a l'amic Zuma, els membres de la família índia Gupta van utilitzar els ingressos d'un país en el seu propi benefici: adquirint participacions de les mines de carbó, de mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i fins i tot, alguns càrrecs públics.

Quan s'obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l'augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que amb tant d'esforç va costar de guanyar.


El documental es projectarà a la Sala d'actes de la Biblioteca Municipal el dijous 27 de maig a les 18 hores.

Recordem que també estarà disponible on line del 28 de maig a l'11 de juny (ambdós inclosos). Per poder-lo veure, caldrà que ompliu el següent formulari i les persones inscrites rebran un enllaç i un codi per poder visionar la pel•lícula. 

Prevenció de la Covid-19: 

- Es complirà en tot moment amb la normativa prevista i les directrius de les autoritats per tal de garatir la seguretat del públic i la distància de seguretat.

- L'ús de la mascareta serà obligatori.

- Hi haurà gel hidroalcohòlic a l'entrada del recinte.

- Es recomana portar l'entrada al mòbil.