Finalitzat

DON RAMÓN MARÍA DEL VALLE-INCLÁN

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Teatre Municipal de Lloret de Mar

De 14-04-2023 20:00 a 14-04-2023 21:15

Categories: Teatre

A través de Ramón Gómez de la SernaEscrita i dirigida per Xavier AlbertíEstrena a CatalunyaCastellàRecomanat a partir de 16 anysACTE... Llegir més

A través de Ramón Gómez de la Serna

Escrita i dirigida per Xavier Albertí

Estrena a Catalunya

Castellà

Recomanat a partir de 16 anys


ACTE INCLÒS A LA PROGRAMACIÓ DE LLORET CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA : SOM EL QUE IMAGINEM.


SINOPSI:

A Don Ramón María de la Vall-Inclán, de Ramón Gómez de la Serna, es produeix un doble retrat, el del retratista i el retratat, els dos Ramons.

Viatjant cap a la vida, l'obra i l'ànima de Valle-Inclán, Gómez de la Serna ens permet observar les eines d'anàlisi, els instruments de dissecció i el cànon estètic. Així es produeix el miracle de la suma estilística i vital de dos creadors literaris essencials per entendre una bona part de les espanyoles del segle XX.

Moltes han estat les aproximacions ditiràmbiques cap a la figura de Valle, fins i tot esperpèntiques, per fer honor al gènere batejat per ell.

Gómez de la Serna ens convida a recórrer un altre camí, més proper a la intimitat, a la realitat quotidiana, a la valoració d'uns principis ètics de vegades enfosquits per la distorsió. Ens convida, en fi, a conèixer en profunditat els mecanismes creadors de Valle, el seu compromís irreductible amb el seu posicionament ètic al món i com tot això genera una de les obres cimeres de la literatura espanyola.

Xavier Albertí


FITXA ARTÍSTICA:

De: Ramón Gómez de la Serna

Dramatúrgia i direcció: Xavier Albertí

Amb Pedro Casablanc

Selecció musical: Xavier Albertí

Disseny d’il·luminació: Juan Gómez-Cornejo


Una producció de Bravo Teatro SL i Teatro Español


Les inscripcions estan tancades.