Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

Teatre

  • El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

Ciutat: Móra d'Ebre

Lloc: Teatre La Llanterna

De divendres 2 de juny 2023, 22:30 h a 23:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 2 de juny
22:30 h
Finalitzat
Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats... Llegir més

Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats europees. A Madrid hi arriba el 1926 i a Barcelona el 1931. Sí, a Barcelona també hi va haver un Lyceum Club femení. I és que per molt que ens volen fer creure que les dones no hem fet més que envejar-nos i evitar-nos, la veritable realitat és que les intel·lectuals del nostre país, no només estaven en contacte, sinó que es van unir per crear un espai cultural obert a totes les dones. 

Un espai de llibertat, cultura i sororitat, que amb l’arribada de la guerra es va desfer i durant el franquisme es va oblidar. Avui creiem just i necessari donar a conèixer la seva història. Els ho devem a elles. Ens ho devem a nosaltres. 

A partir de la investigació de M. Àngels Cabré, textos de Carme Montoriol, Aurora Bertrana, Maria Carratalà i altres.