Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

La Coral Nova Ègara presenta . "El Romanticisme: Un viatge cap a l'ànima de l'artista"

Concerts, Música

  • La Coral Nova Ègara presenta .  "El Romanticisme: Un viatge cap a l'ànima de l'artista"

Ciutat: Terrassa

Lloc: Auditori de Terrassa

De dissabte 8 de juliol 2023, 12:00 h a 13:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 8 de jul.
12:00 h
Finalitzat
Al llarg del segle XIX hi ha un gran interès per la veu com a instrument que sorgeix de l'interior de la persona i per tant és el més... Llegir més

Al llarg del segle XIX hi ha un gran interès per la veu com a instrument que sorgeix de l'interior de la persona i per tant és el més idoni per expressar els diversos sentiments humans, no obstant, durant l'època romàntica tot i que no va ser un segle de grans composicions vocals, encara subsistiren uns compositors exquisits i refinats, com ara Mendelssohn i Brahms, que van aconseguir efectes d'harmonia i cromatisme inconcebibles en els anteriors estils musicals.

F. Mendelssohn va musicar el psalm nº 42 en la seva traducció alemanya de Martí Luter interpretada per primer cop l’any 1838 dirigit per ell mateix; el propi Mendelssohn va dir: “la meva millor peça sagrada... la millor cosa que he compost d'aquesta manera", una obra que tinc més en compte que la majoria de les meves altres composicions" i J. Brahms va compondre els Zigeunerlieder ("Cançons gitanes" o "Cançons de gitanos") op. 103 a l’any 1887 on ens presenta un cicle d'onze peces per a quatre veus i piano utilitzant cançons tradicionals hongareses en una adaptació a l'alemany de Hugo Conrat, un amic del cercle vienès de Brahms.

La Coral Nova Ègara us convida a gaudir d’aquestes dues obres romàntiques on s’exalten els sentiments d’una manera passional, representant la realitat com la sent en el seu interior l’artista.

Amb l'acompanyament del nostre pianista Eduard Sàez 

I sota la direcció del nostre director Jordi Lalanza