Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

HE MORT EL POP

Teatre

  • HE MORT EL POP

Ciutat: Palma de Cervelló, La

Lloc: Teatre de l'Aliança Palmarenca

De diumenge 19 de maig 2024, 18:30 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 19 de maig
18:30 h
Finalitzat
HE MORT EL POP recull tres de les peces més rellevants de l’autor –Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897)- en una... Llegir més

HE MORT EL POP recull tres de les peces més rellevants de l’autor –Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897)- en una deconstrucció de cadascun dels textos amb un tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics. Perquè som ferms defensors del fet que Guimerà continua sent un autor vigent que, cent anys després, encara té molt a aportar.

L’espectacle — interpretat per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l'apoderament de la dona. Segons Baulenas, HE MORT EL POP és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà: “des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspost, el conflicte social i la mort com a resolució.