Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica

Culturals, Familiar

  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica
  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica
  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica

Ciutat: Tivissa

Lloc: Espai Ilercavònia

De dissabte 15 de febrer 2020, 12:30 h a dissabte 16 de maig 2020, 13:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa.La... Llegir més

El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa.

La Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles és especialment rellevant perquè és una de les més importats de Catalunya i la més gran del món Ilercavó. Amb aproximadament 4.2 hactàrees i situat a 6km de la població de Tivissa, està situat en un punt estratègic de control sobre el riu Ebre. Conforma una península emmurallada amb dues magnífiques torres de defensa pentagonals a l’entrada, els fonaments d’un bon conjunt d’habitatges i un tallat natural que domina el riu Ebre amb una vista espectacular sobre el riu, les seves illes i els Ports.

A més, en aquest jaciment va ser trobat l’anomenat Tresor de Tivissa, aquest conjunt representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica. Datat en els segles IV-III aC, va ser descobert l’any 1927. Està format per 17 peces de plata i de plata daurada. La majoria són elements de vaixella de luxe destinada a celebracions rituals que s’acompanyen de dues joies: un collaret i un espectacular braçalet amb forma d’espiral que presenta dos extrems acabats en cap de serp.

Amb l'activitat ILERCAVONIA EN JOC i TALLER DE MONEDA descobrirem de forma gamificada aquesta cultura i acabarem fent-nos les nostres pròpies monedes ibèriques.