Isabel cinc hores (Teatre)

Teatre

  • Isabel cinc hores (Teatre)

Ciutat: Figueres

Lloc: Ronda Rector Aroles, 4 – 17600

De diumenge 7 de febrer 2021, 18:00 h a 19:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Diumenge 7 de febrer A les 18h ISABEL CINC HORES Commemoració Caiguda de Figueres Als catalans els han amagat la seva història. Conscientment.... Llegir més

Diumenge 7 de febrer

A les 18h

ISABEL CINC HORES

Commemoració Caiguda de Figueres

Als catalans els han amagat la seva història. Conscientment. Amb mala fe. Ens volen fer creure que no tenim història, que som un poble submís. I no ha estat així. Un dels períodes més foscos de la nostra història és el del segle XIX, entrat ja el segon segle de domini borbònic. Algú l'ha descrit com un "forat negre" de l'espai. Però és un segle ple de resposta del poble català a la tirania i a l'explotació de l'home per l'home. I entre tanta foscor emergeixen figures com la d'Isabel Vila, la primera sindicalista catalana. Ella va fer front al poder establert en un temps en què s'havia dit que cap dona podia destacar socialment. Ella va liderar la gran lluita contra el treball infantil i l'explotació dels nens i nenes a les fàbriques i tallers de l'època. Cosa que li va fer guanyar el sobrenom de "Cinc Hores", el màxim d'hores laborals que va aconseguir que s'apliqués al treball infantil.

Aquest espectacle proposa un viatge per la història a través de la mirada de la Isabel Vila, la jove activista republicana que va acudir a la crida de Pere Camió, una figura històrica de fa 200 anys, que va liderar la principal revolta republicana produïda a Girona contra la Tirania de Madrid fa 150 anys.

Fitxa artística:

Autor: Toni Strubell

Interpretada per: Carme Sansa

Durada aproximada: 60 minuts

Sala d’espectacles

10 €. Socis de La Cate, 8 €. Entrada a preu de soci + una entrada gratuïta per a cada grup de 10 persones. Venda d’entrades a la secretaria de La Cate, a www.lacate.cat i, el mateix dia de la funció, a la taquilla de La Cate.